Vihreä talous

Suomi on kiertotalouteen siirtymisen globaali edelläkävijä. Suomi tarjoaa innovatiivista teknologiaa ja asiantuntemusta eri aloilla, muun muassa jätteestä energiaksi –ratkaisujen, bioenergian, jätteen automatisoitujen keräysjärjestelmien, automatisoitujen kierrätyskoneiden, vesihuollon, jäteveden käsittelyn ja veden uudelleenkäytön parissa.

Suomi lanseeraa yhteistyössä Afrikan kehityspankin kanssa uuden teknisen avun ja taloudellisen tuen järjestelmän kiertotalouden kehittämiseksi Afrikassa. Järjestelmä tukee Afrikan kiertotalousallianssin työtä, jossa Etelä-Afrikka on perustajajäsen, ja kannustaa yksityisen sektorin pyrkimyksiä siirtyä kiertotalouteen.

Suomen suurlähetystö rahoittaa kolmea innovatiivista kiertotalouden parissa työskentelevää toimijaa rahoituskaudella 2021 – 2024. Toimijat tukevat eteläafrikkalaisten start-up yritysten toimintaa.   WomHub työskentelee naisyrittäjien kanssa innovaatioiden ja työpaikkojen luomiseksi kiertotaloudessa; ICLEI Africa ja LaunchLab vauhdittavat kiertotalouden innovaatioita liittyen elintarvikkeisiin, ilmastoon ja terveyteen. Fetola tekee yhteistyötä pienten ja keskisuurten yritysten kanssa kiihdyttääkseen niiden kasvua ja kehitystä kiertotaloudessa.

Lisätietoja suurlähetystön tuesta kiertotalouden keskuksille.