Maatalous

Etelä-Afrikassa toimiva Team Finland -verkosto tukee suomalaisten elintarvikkeiden vientiä sekä innovaatioita koko maatalouden arvoketjussa, vesi- ja maatalousteknologiaratkaisut mukaan lukien. Maataloustuotteiden ja elintarvikkeiden osalta maidemme välinen kauppatase on voimakkaasti Etelä-Afrikan eduksi. Suomalaiset rakastavat erityisesti eteläafrikkalaisia ​​viinejä ja hedelmiä, mutta eteläafrikkalaiset kuluttajat arvostaisivat varmasti myös suomalaisia ​​makuja. Alan tärkeimmät vientituotteet Suomesta ovat vilja, pääasiassa kaura, ja rehun ainesosat.

Suurlähetystön maatalouden erityisasiantuntija sekä Suomen maa- ja metsätalousministeriö tukevat yhteistyötä Etelä-Afrikan viranomaisten kanssa eläinperäisten elintarvikkeiden markkinoille pääsyn mahdollistamiseksi, mikä puolestaan ​​avaa markkinoita suuremmalle tuotevalikoimalle.

Team Finland -verkosto jatkaa uusien mahdollisuuksien selvittämistä maataloussektorilla yhteistyössä suomalaisten teollisuusjärjestöjen kanssa, jotka ovat tunnistaneet mahdollisuuksia koko Afrikan mantereen elintarvikejärjestelmässä.

Metsäsektorin uusia markkinamahdollisuuksia on kehitteillä ammattitaidon kehittämisen ja metsänhoidon parissa, yhteistyössä Etelä-Afrikan metsäalan sidosryhmien ja suomalaisyritysten kanssa.