Suurlähetystön uudet puhelinpalveluajat ja päivitetyt yhteystiedot

Suurlähetystön uudet puhelinpalveluajat 1.1.2019 lähtien maahantulo-, passi- ja laillistusasioissa ovat tiistaista torstaihin kello 14-16 numerossa +84 24 3826 6788.

Asiointi suurlähetystössä edellyttää ajanvarausta. Ajan oleskelulupa-, passi- ja laillistusasioihin voi varata puhelimitse puhelinpalveluaikoina tai sähköpostitse [email protected]

Viisumiasioissa palvelevat viisumikeskukset Hanoissa ja Ho Chi Minh Cityssä, jotka palvelevat asiakkaita maanantaista perjantaihin. Lisää tietoa viisumihakemusten jättämisestä ja muista ohjeista, löytyy viisumikeskusten kotisivuilta osoitteesta http://www.vfsglobal.com/finland/vietnam/(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Viisumikeskukset (ml. ajanvaraus) palvelevat asiakkaita numerossa +84 28 3521 2002 (vietnamiksi ja englanniksi).

Yleiset tiedustelut ja muut yhteydenotot voi lähettää suurlähetystöön osoitteeseen [email protected]

Mikäli tarvitset konsuliapua, voit suurlähetystön virka-aikana ottaa yhteyttä numeroon +84 24 3826 6788 tai lähettää sähköpostia osoitteeseen [email protected]. Suurlähetystön virka-ajan ulkopuolella palvelee ulkoministeriön 24/7 päivystyskeskus (+358 9 160 55555, [email protected]). Huomioithan että päivystyskeskus ei vastaa maahantulolupa-asioista. Voit lukea lisää suurlähetystöjen ja ulkoministeriön palveluista matkustajille osoitteesta matkustus.um.fi(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Suomen Ho Chi Minh Cityn kunniapääkonsulaatin toimikausi päättyy 31.12.2018. Tietoa uudesta kunniapääkonsulaatista julkaistaan mahdollisimman pian.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Olen matkustamassa Vietnamiin ja Laosiin lomamatkalle, tarvitsenko viisumin? Voinko tuoda mukanani lääkkeitä tai elintarvikkeita?

Kun matkustat tai muutat ulkomaille, selvitä hyvissä ajoin kohdemaan maahantulomääräykset ja tarvittavat matkustusasiakirjat kyseisen maan viranomaisilta. Vietnamin ja Laosin maahantuloasioista vastaavat paikallisviranomaiset. Suomen ulkoministeriö ei voi antaa ohjeita toisten maiden maahantuloon liittyvistä asioista. Viisumeista, oleskelu- ja työluvista sekä tullimääräyksistä saat tietoa kohdemaan viranomaiselta. Ole yhteydessä maan edustustoon Suomessa. Jos maalla ei ole edustustoa Suomessa, selvitä missä on lähin edustusto, joka hoitaa Suomen kansalaisten maahantuloasioita kohdemaahan.

Haluan avioitua Vietnamissa, mistä saan esteettömyystodistuksen ja miten rekisteröin avioliittoni?

Perehdy ulkoministeriön sivuilta löytyvään ohjeistukseen https://um.fi/avioliitosta-ilmoittaminen-vaestotietojarjestelmaan(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Selvitä Vietnamissa tarvittavat asiakirjat (ml. esteettömyystodistusta koskevat vaatimukset) kunkin alueen People's Committeelta. Kotikuntasi maistraatti voi ohjeistaa sinua esteettömyystodistukseen liittyvissä kysymyksissä www.maistraatti.fi(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Vihkimisen jälkeen sekä alkuperäinen vietnamilainen vihkitodistus ja sen virallinen käännös (englanniksi) tulee laillistaa Vietnamin ulkoministeriössä ja tämän jälkeen Suomen suurlähetystössä Hanoissa. Laillistusta varten on varattava aika.

Täytä myös ilmoitus ulkomailla vihitystä Suomen kansalaisesta(Linkki toiselle web-sivustolle.).

Ilmoitukseen tulee liittää puolisoiden passikopiot sekä laillistettu vihkitodistus tai sen oikeaksi todistettu kopio. Edustusto voi toimittaa asiakirjat puolestanne maistraattiin tai voitte asioida kotikuntanne maistraatissa itse.