Avoin kulttuurialan amk-harjoittelupaikka Suomen Washingtonin-suurlähetystön maakuvatiimissä

Washington D.C. tarjoaa ainutlaatuiset puitteet ammattikorkeakouluharjoittelulle. Historiaa, kulttuuria ja politiikkaa täynnä oleva kaupunki on kiehtova ympäristö maakuvatyölle.

Suomen Washingtonin-suurlähetystö etsii maakuvatiimin vahvistukseksi kulttuurialan ammattikorkeakouluharjoittelijaa syyskuusta 2022 alkaen tai sopimuksen mukaan.

Oletko kiinnostunut kulttuurista? Onko sinulla on kokemusta tapahtumien järjestämisestä? Tule mukaan edistämään Suomen maakuvaa Yhdysvalloissa!

Suomen Washingtonin-suurlähetystön maakuvatiimissä pääset tutustumaan laajasti eri aiheisiin aina maakuvatyöstä politiikkaan ja kulttuuritapahtumista diplomatiaan.

Maakuvatiimi vastaa suurlähetystön kaikkien kulttuuritapahtumien suunnittelusta ja toteutuksesta sekä suurlähetystön viestintä- ja mediatyöstä. Lisäksi suurlähetystö osallistuu pohjoismaiden ja EU-maiden yhteisiin kulttuurihankkeisiin ja tekee yhteistyötä amerikkalaisten kumppaneiden kanssa.

Etsimme tiimiimme aikaansaavaa, yhteistyökykyistä ja positiivisen asenteen omaavaa harjoittelijaa. Tarjolla oleva harjoittelujakso alkaa 1.9.2022 (tai sopimuksen mukaan). Harjoittelun kesto on 4-6 kuukautta harjoittelijan rahoituksesta riippuen, mieluiten 5 kk. 

Maakuvatiimin harjoittelijana olet mukana järjestämässä niin suurlähetystön omia kuin kumppaneiden kanssa toteutettavia kulttuuritapahtumia amerikkalaisyleisöille, suunnitteluvaiheesta aina käytännön järjestelyihin ja tapahtumaviestintään saakka.

Keskeisimmät työtehtävät:

  • osallistuminen suurlähetystön kulttuuritapahtumien suunnitteluun, valmisteluihin, järjestelyihin ja toteuttamiseen
  • tapahtumamarkkinointi ja tapahtumaviestintä
  • suurlähetystön kummikoulutoimintaan osallistuminen
  • suurlähetystön päivittäisessä viestintätyössä avustaminen, mm. sosiaalisen median ja uutiskirjeen sisällöntuotanto
  • muut suurlähetystön toimintaan liittyvät tehtävät, mm. tiedonhankintatehtävät

Harjoittelijalta edellytetään tehtävää tukevia ammattikorkeakoulu- tai vastaavia opintoja esimerkiksi kulttuurituotannon tai taide- ja kulttuurialan parissa.

Tehtävän menestyksekäs hoitaminen edellyttää yhteistyö- ja aloitekykyä, hyviä sosiaalisia taitoja, joustavuutta, erinomaista suomen ja englannin kielen suullista ja kirjallista osaamista sekä Microsoft Office –sovellusten ja sosiaalisen median hallintaa.

Kuvan- ja videonkäsittelyn perusteiden hallinta, aiempi palvelualan kokemus ja ulkomaan kokemus katsotaan eduksi. Sinun ei kuitenkaan tarvitse olla valmis kulttuurialan konkari, vaan meillä pääset harjoittelemaan koulussa oppimiasi taitoja käytännössä ja laajentamaan osaamiskenttääsi!

Harjoittelun ajalta ei makseta palkkaa, vaan harjoittelijalla tulee olla oman oppilaitoksen tai vastaavan tahon myöntämä julkinen rahoitus koko harjoitteluajalle. Rahoitustukena huomioidaan koulun rahoituksen lisäksi opintososiaaliset tuet (Kelan opintotuki ja opintolaina). Otathan ennen hakemista huomioon Washingtonin korkeat asumiskustannukset.

Lisätietoja tehtävästä antaa Katri Källbacka, [email protected]. Motivaatiokirje ja ansioluettelu pyydetään lähettämään 7.5.2022 mennessä osoitteeseen [email protected]

 

Tehtävään ehdolla olevasta tehdään hakijan suostumuksella turvallisuusselvitys (laki turvallisuusselvityksistä 726/2014). Turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteesta poliisi.fi/supo.

Käsittelemme meille antamiasi henkilötietojasi luottamuksellisesti ja EU:n tietosuojalainsäädännön mukaisesti. Emme siirrä tai luovuta tietojasi eteenpäin ilman perusteltua ja lainmukaista syytä. Tutustu tietosuojakäytäntöömme osoitteesta um.fi/tietosuoja-ulkoasiainhallinnossa. Hakemalla tehtävään hyväksyt tietosuojakäytännön ja annat suostumuksesi henkilötietojeni käsittelyyn.