Arvostettuja Unesco-tunnustuksia suomalaisille

Unesco on palkinnut suomalaisen teknologiayrityksen ThingLinkin sekä bioinformaatikko Laura Elon arvostetuilla tunnustuksilla. Ulla Maaria Koivulan perustama ThingLink sai koulutusteknologian ICT in Education -palkinnon, Laura Elo tieteellistä tutkimusta tukevan L’Oréal-UNESCO For Women in Science -tunnustuksen lupaavien tutkijoiden Rising Talents -kategoriassa.

Palkittu sovellus mahdollistaa innovatiiviset oppimiskokemukset. Kuva: Aleksi Komu

Koulutusalan ICT in Education -palkinto

ICT in Education -palkinto myönnetään vuosittain henkilöille tai organisaatiolle jotka tekevät merkittävää työtä koulutuksen ja jatkuvan oppimisen kehittämiseksi uuden teknologian avulla. Palkinto on kansainvälinen tunnustus innovatiivisesta tavasta käyttää tieto- ja viestintäteknologiaa opetuksessa.

Ulla Maaria Koivula
Ulla Maaria Koivula

 

Palkittu ThingLink on visuaalista oppimisteknologiaa, joka tarjoaa innovatiivisen digitaalisen työkalun opetuksen tueksi. ThingLink-alustaa voidaan käyttää muun muassa ympäristön, luontoretkien, tuotteiden, teknologian, kulttuurin ja oppimisprosessin dokumentointiin. Unescon palkintoraati arvioi, että ThingLinkin visuaalinen oppimisteknologia tekee mahdolliseksi uudenlaiset oppimiskokemukset.

Uutinen Unescon sivuilla(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan) 

Tiedealan L’Oréal-UNESCO For Women in Science -tunnustus

Turun biotekniikan keskuksen bioinformatiikan tutkimusjohtaja Laura Elo on saanut ensimmäisenä suomalaisena Unescon ja L’Oréal Foundation -säätiön myöntämän International Rising Talent -tunnustuksen. Tunnustus on osa Unescon ja L’Oréalin For Women in Science -ohjelmaa, joka palkitsee vuosittain naispuolisia tutkijoita eri puolilta maailmaa. Viiden pääpalkinnon saajan lisäksi palkitaan 15 lupaavaa tutkijaa International Rising Talent -tunnustuksella.

Laura Elo
Laura Elo

 

Bioinformaatikko Laura Elo kehittää yhdessä tiiminsä kanssa välineitä ja metodeja, joilla pystytään tunnistamaan luotettavammin varhaisia merkkejä vakavista sairauksista, kuten ykköstyypin diabeteksesta tai syövästä. Näin pystytään ennakoimaan potentiaalisia sairauksia ja myös hoidon tuloksia.

Lisää tunnustuksesta ja palkituista Unescon sivuilla(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)