Utrikesminister Elina Valtonen besöker Washington

Utrikesminister Elina Valtonen besöker Washington den 12 oktober 2023 för att träffa Förenta staternas utrikesminister Antony Blinken.

Ministrarna ska diskutera bland annat de bilaterala relationerna mellan Finland och Förenta staterna, aktuella Nato-frågor och Rysslands anfallskrig mot Ukraina. 

Vid tankesmedjan Hudson Institute kommer utrikesminister Valtonen att hålla ett tal som fokuserar på säkerhetspolitiken och Finlands och Förenta staternas bilaterala relationer.  Ytterligare kommer minister Valtonen att diskutera aktuella utrikes- och säkerhetspolitiska frågor också med andra representanter för förvaltningen och tankesmedjor. 

”Förenta staterna är en viktig strategisk partner och allierad för Finland. Finland uppskattar Förenta staternas starka roll i Nato och engagemang i Europas säkerhet.  Den transatlantiska relationen är stark, och det är viktigt för både Europa och Förenta staterna att fördjupa den ytterligare. Vi behöver bygga upp ett allt närmare samarbete såväl på säkerhetsområdet som på det ekonomiska och tekniska området”, säger utrikesminister Valtonen. 

Mer information

  • Laila Clyne, utrikesministerns diplomatiska rådgivare, tfn 0295 350 492
  • Hanna-Leena Korteniemi, enhetschef, enheten för Nordamerika, tfn 0295 350 662
  • Utrikesministeriets e-postadresser har formen [email protected]