Ulkomaankauppaministeri Kimmo Sasi vierailee Brysselissä ja Bangkokissa 14-18. helmikuuta 2000

Ulkomaankauppaministeri Kimmo Sasi osallistuu Brysselissä 14.2. pidettävään Yleisten asiain neuvoston kokoukseen. Ulkoministerineuvoston kokouksen asialistalla on mm.
Serbian vastaisten pakotteiden purkaminen, Euroopan turvallisuus- ja puolustuspolitiikkaan ja Venäjään liittyvät kysymykset sekä Meksikon ja EU:n välinen vapaakauppasopimus. Kokouksen yhteydessä käynnistetään 14.2. seuraava hallitusten välinen konferenssi (HVK). Itävallan ulkoministeri selostaa myös ministerien lounaan aikana maansa poliittista tilannetta.

Ministeri Sasi jatkaa maanantaina 14.2.Bangkokiin, jossa hän osallistuu Suomen valtuuskunnan johtajana Yhdistyneiden kansakuntien kauppa- ja kehityskonferenssin UNCTAD:in 10. ministerikokoukseen. Ministeri Sasi pitää kokouksessa 16.2. Suomen puheenvuoron. Ministerikokouksessa nousevat esille järjestön työohjelmaan ja organisaatiouudistukseen liittyvät kysymykset. Lisäksi kokous tarjoaa osanottajille tilaisuuden käsitellä epävirallisesti multilateraalisen kauppajärjestelmän tilaa. Teollisuus- ja kehitysmaiden rakentava yhteistyö kokouksessa voi luoda edellytyksiä WTO:n seuraavan neuvottelukierroksen aloittamiselle.

Ministerikokouksen yhteydessä ministeri Kimmo Sasilla on kahdenväliset tapaamiset
mm. Maailman kauppajärjestön pääjohtajan, Thaimaan varapääministerin, Korean kauppaministerin, Intian kauppaministerin sekä Egyptin kauppaministerin kanssa

Kotimaahan ministeri Sasi palaa iltapäivällä 18.2.WEU