Suurlähettiläsnimityksiä ja sivuakkreditointi

Tasavallan presidentti määräsi esittelyssään 28. kesäkuuta kaksi uutta suurlähettilästä ja sivuakkreditoinnin.

Kairon-suurlähetystö, Egypti

Tasavallan presidentti määräsi ulkoasiainneuvos Riikka Eelan Suomen Kairon-edustuston päällikön tehtävään 1. syyskuuta 2024 lukien.

Eela siirtyy tehtävään ulkominist eriön Lähi-idän yksikön päällikön tehtävästä, jota hän on hoitanut vuodesta 2019 lähtien. Ministeriössä hän on työskennellyt muun muassa Lähi-idän rauhanprosessin sekä muuttoliike- ja paluukysymysten parissa sekä puolustusministeriössä puolustuspoliittisella osastolla. Edustuskokemusta hänellä on Suomen Rooman, Berliinin ja Tel Avivin suurlähetystöistä.

Ulkoministeriön palvelukseen Riikka Eela on tullut vuonna 2001. Koulutukseltaan hän on valtiotieteiden maisteri (Helsingin yliopisto).

Bangkokin-suurlähetystö, Thaimaa

Tasavallan presidentti määräsi ulkoasiainneuvos Kristiina Kuvaja-Xanthopouloksen Suomen Bangkokin-edustuston päällikön tehtävään 1. syyskuuta 2024 lukien.

Kuvaja-Xanthopoulos siirtyy tehtä vään Suomen Bulgarian suurlähettilään tehtävästä, jota hän on hoitanut vuodesta 2020 lähtien. Tätä ennen Kuvaja-Xanthopoulos toimi apulaisosastopäällikkönä Afrikan ja Lähi-idän osastolla vuosina 2016-2020.

Ulkoministeriössä hän on aiemmin työskennellyt muun muassa yksikön päällikkönä kehityspoliittisella osastolla. Kuvaja-Xanthopoulos on myös toiminut sekondeerattuna asiantuntijana Euroopan komissiossa Brysselissä. Edustuskokemusta hänellä on Suomen Ateenan ja Filippiinien suurlähetystöistä.

Ulkoministeriön palvelukseen Kuvaja-Xanthopoulos on tullut vuonna 1999. Koulutukseltaan hän on yhteiskuntatieteiden tohtori (Jyväskylän yliopisto).

Sivuakkredointi Fidzille

Lisäksi tasavallan presidentti määräsi Canberran suurlähetystön päällikön, suurlähettiläs Arto Haapean sivuakkreditoinnin Fidzille.

Lisätietoja

  • Pekka Puustinen, alivaltiosihteeri, ulkoasiainneuvos, puh. +358 295 350 228