Suomen ja Venäjän talouskomission puheenjohtajat tapaavat

Suomen ja Venäjän talouskomission puheenjohtajat tapaavat

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari matkustaa 15.–16. tammikuuta Moskovaan Suomen ja Venäjän hallitustenvälisen talouskomission puheenjohtajatapaamiseen.

Talouskomission puheenjohtajina toimivat kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari sekä Venäjän puolelta varapääministeri Dmitri Kozak.

”Olen tyytyväinen päästessäni tapaamaan talouskomission vastinpariani. Tapaaminen tarjoaa erinomaisen tilaisuuden maidemme taloussuhteen ja sen kehittämismahdollisuuksien arvioimiseen. Venäjällä käynnissä on käynnissä monia kansallisia ohjelmia, jotka sisältävät kunnianhimoisia tavoitteita esimerkiksi jätteenkäsittelyn osalta. Olisi hyvä, jos suomalaista jätteenkäsittelyn osaamista ja teknologiaa pystyttäisiin vastaisuudessa hyödyntämään naapurimaassamme enemmän”, ministeri Skinnari toteaa.

Talouskomission tehtävänä on parantaa suomalaisten yritysten toimintamahdollisuuksia Venäjällä ja luoda yhteyksiä yritysten välille. Talouskomission alaisuudessa toimii toimialakohtaisia ja alueellisia työryhmiä. Puheenjohtajien tapaamisessa käsitellään eri työryhmien asioita ja keskustellaan yritysten mahdollisista ongelmista. Edellisen kerran puheenjohtajat tapasivat vuonna 2018 talouskomission kokouksessa. Työryhmät ovat jatkaneet konkreettista teknisen tason työtä esimerkiksi liikennesektorin, tullikysymyksien tai metsäteollisuuden asioiden hoitamisessa.

Lisäksi ministeri käy keskustelut Venäjän talouskehitysministeri Maksim Oreškinin ja teollisuus- ja kauppaministeri Denis Manturovin kanssa.

Venäjä on Suomen viidenneksi suurin vientimaa ja toiseksi suurin tuontimaa. Kauppaa käydään Venäjän kanssa sekä EU:n talous- ja sektoripakotteiden että Venäjän vastapakotteiden asettamissa rajoissa. Krimin laittoman liittämisen ja Itä-Ukrainan konfliktin vuoksi EU:n Venäjälle asettamista pakotteista pidetään edelleen kiinni.

Lisätietoja: kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministerin diplomaattiavustaja Juha Niemi puh. +358 50 4766 417 tai vastuuvirkamies Mari Ahmed, Venäjä-yksikkö, puh. +358 50 349 7364.

Lehdistöllä on mahdollisuus tavata ministeri Skinnaria torstaina 16.1.2020. Yhteydenotot lehdistöneuvos Taneli Dobrowolski puh. +7 910 411 20 22.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa [email protected].