Ministeri Tavio vienninedistämismatkalle Thaimaahan

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Ville Tavio tekee vienninedistämismatkan Thaimaahan 24. –28. maaliskuuta yhdessä kymmenen suomalaisyrityksen kanssa. Matka keskittyy kiertotalouteen, rakennusalaan ja puhtaan siirtymän ratkaisuihin.

Vierailun aikana ministeri Tavio avaa neljä yritysseminaaria ja Salo Tech Thailandin aurinkopaneelitehtaan Rayongissa. Vierailu on samalla Suomen ja Thaimaan välisten diplomaattisuhteiden 70-vuotisjuhlan huipentuma.

”Suomen ja Thaimaan erinomainen ja pitkäaikainen suhde antaa vahvan pohjan maidemme laajalle yhteistyölle ja sen syventämiselle. Suomalaisilla yrityksillä on paljon annettavaa Thaimaan pyrkimyksille kestävään taloudelliseen kasvuun”, sanoo ministeri Tavio.

Matkan aikana ministeri Tavio tapaa Thaimaan varaulkoministerin Jakkapong Sangmaneen, teollisuusministeri Pimphattra Wichaikulin, kauppaministeri Phumtham Wechayachain ja muita hallituksen ja liike-elämän edustajia sekä Bangkokin kuvernöörin Chadchart Sittipuntin.

”Thaimaa on Suomelle merkittävä kauppakumppani ja toiseksi suurin yrityskeskittymä Kaakkois-Aasiassa. Potentiaalia kaupan kasvattamiseen ja yritysyhteistyöhön on paljon suomalaisten yritysten innovatiivisten ratkaisujen ansiosta”, toteaa ministeri Tavio.

Lisätietoja

  • Janna Rantanen, ministerin erityisavustaja, puh. +358 295 351 054
  • Juha Niemi, apulaisosastopäällikkö, Amerikan ja Aasian osasto, puh. +358 295 350 232
  • Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa [email protected].