Uusi nuorisodelegaatti haluaa rikkoa kahlitsevia sukupuolirooleja

Suomen vuoden 2017 uunituore YK-nuorisodelegaatti sai tehtäväänsä vauhdikkaan aloituksen, kun 25-vuotias Ilmi Salminen saapui heti delegaattivuoden alkuun kahdeksi viikoksi New Yorkiin.

Kuva: Hanna Asikainen
Suomen vuoden 2017 YK-nuorisodelegaatti Ilmi Salminen ECOSOC Youth Forumissa.
Suomen vuoden 2017 YK-nuorisodelegaatti Ilmi Salminen ECOSOC Youth Forumissa.

Matkan aikana Salminen osallistui Talous- ja sosiaalineuvoston nuorisofoorumiin sekä YK:n sosiaalisen kehityksen toimikunnan 55. istuntoon.

– Nuorisodelegaattina koen, että minulla on uniikki mahdollisuus viedä nuorten asioita eteenpäin. Toisaalta myös voin tuoda suomalaisille nuorille kaukaista YK:ta läheisemmäksi. Nykyiseen maailmanaikaan se tuntuu erityisen tärkeältä, Salminen kertoo.

Salminen opiskelee oikeustieteitä Helsingin yliopistossa sekä informaatioverkostoja Aalto-yliopistossa Otaniemessä.

– Tarkoitus olisi valmistua ennen Länsimetroa, Salminen nauraa.

Nuorisodelegaattivuoden aikana Salminen haluaa keskittyä nuorten päätöksentekomahdollisuuksien parantamiseen sekä tasa-arvoasioihin.

– Kahlitsevat sukupuoliroolit esimerkiksi ovat sekä naisten että miesten asia. Stereotypiat rajoittavat kaikkia.

Talous- ja sosiaalineuvoston nuorisofoorumi keräsi myös ennätysmäärän korkean tason vieraita, kun lähes 40 ministeriä ja muuta korkean tason edustajaa saapui paikalle osallistumaan keskusteluun.

Salminen piti myös Suomen kansallisen puheenvuoron YK:n sosiaalisen kehityksen toimikunnassa maanantaina 6.2. Salminen puhui muun muassa Suomen perustulokokeilusta. Puheenvuoro on luettavissa kokonaisuudessaan:

http://www.finlandun.org/public/default.aspx?contentid=357956&culture=fi-FI

Hanna Asikainen