Avoin työpaikka: Tasa-arvoneuvonantaja, Suomen YK-edustusto New Yorkissa

Avoin työpaikka: Tasa-arvoneuvonantaja, Suomen YK-edustusto New Yorkissa

Suomen pysyvä YK-edustusto New Yorkissa hakee kestävän kehityksen ja ihmisoikeuksien yksikköön kielitaitoista, ihmisoikeusasioihin perehtynyttä ja kansainväliseen työskentelyyn soveltuvaa tasa-arvoneuvonantajaa määräaikaiseen tehtävään (äitiyslomasijaisuus) ajalle 17.1.2022 – 4.2.2023 tai sopimuksen mukaan. Tehtävässä sovelletaan asemamaasta palkatun työntekijän ehtoja.

Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää soveltuvaa korkeakoulututkintoa (esimerkiksi yhteiskuntatieteen/oikeustieteen maisteri), erinomaista englannin kielen taitoa, hyvää ruotsin kielen taitoa ja ranskan kielen ymmärtämistä.

Tehtävässä tarvitaan hyviä vuorovaikutustaitoja, joustavuutta, paineensietokykyä ja kykyä itsenäiseen työskentelyyn. Edellytyksenä tehtävän menestyksekkääseen hoitamiseen ovat vahva ymmärrys ihmisoikeuskysymyksistä ja tausta gender- ja tasa-arvokysymyksissä. Aiempi kokemus kansainvälisistä tehtävistä, YK:sta ja kokemus työskentelystä ulkoministeriössä katsotaan eduksi. Myös työlupa Yhdysvaltoihin katsotaan eduksi.

Tasa-arvoneuvonantajan keskeiset työtehtävät ovat:

  • Tasa-arvokysymykset, naisten ja tyttöjen oikeudet, erityisesti naisten aseman toimikunta (CSW) ja YK:n yleiskokouksen III-komitea.
  • YK:n operatiiviset kehitystoiminnot: YK:n tasa-arvojärjestö UN Womeniin liittyvät kysymykset
  • Sosiaaliseen kehitykseen liittyvät kysymykset
  • Muut edustuston johdon määräämät tehtävät

Tehtävässä sovelletaan paikallisesti palkatun työntekijän ehtoja. Työnantaja ei osallistu muutto-, asumis-, lasten koulutus- tai muihin vastaaviin kustannuksiin. Hakijan tulee ottaa huomioon New Yorkin korkeat elin- ja asumiskustannukset. Määräaikainen työsuhde sisältää 4 kuukauden koeajan.

Tiiviit suomenkieliset hakemukset ja CV:t palkkatoivomuksineen pyydetään lähettämään viimeistään 24.11.2021 sähköpostilla  [email protected]

Lisätietoja tehtävän sisällöstä antaa lähetystöneuvos Kaarina Airas ja työsuhteen ehtoihin liittyviin kysymyksiin vastaa yhteishallintotiimin vetäjä Raisa Rautala. (Sähköpostiosoite muotoa [email protected]). Yleisesti edustuston tehtävistä tietoa löytyy tästä linkistä.

Tehtävään ehdolla olevasta hakijasta tehdään hakijan suostumuksella turvallisuusselvitys (laki turvallisuusselvityksistä 726/2014). Turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja Suojelupoliisin verkkosivulta:

Turvallisuusselvitykset(Linkki toiselle verkkosivustolle)

Käsittelemme meille antamiasi henkilötietojasi luottamuksellisesti ja EU:n tietosuojalainsäädännön mukaisesti. Emme siirrä tai luovuta tietojasi eteenpäin ilman perusteltua ja lainmukaista syytä. Tutustu tietosuojakäytäntöömme ulkoministeriön verkkosivulla:

Tietosuoja ulkoasianhallinnossa(Linkki toiselle verkkosivustolle)

Hakemalla tehtävään, hyväksyt tietosuojakäytännön ja annat suostumuksesi henkilötietojesi käsittelyyn.