Avoin korkeakouluharjoittelupaikka: Viestintä, Suomen pysyvä YK-edustusto, New York (2 kpl)

Suomen pysyvä edustusto YK:ssa New Yorkissa on yksi Suomen suurimpia diplomaattisia edustustoja maailmalla. Henkilökunta työskentelee Suomen ulkopolitiikan tavoitteiden saavuttamiseksi ja Suomen etujen edistämiseksi YK:ssa, jossa on yhteensä 193 jäsenmaata.

Etsimme viestintätiimiimme kahta opintojensa loppuvaiheella olevaa korkeakouluharjoittelijaa 3 kuukauden harjoitteluun. Toinen 1.3.2023 alkaen ja toinen 21.8.2023 alkaen (tai sopimuksen mukaan). Harjoittelijalta toivomme viestinnän pää- tai sivuaineopintoja.

Harjoittelijan työtehtäviin kuuluu mm.

  • Avustaminen YK-edustuston englanninkielisessä someviestinnässä, erityispainotus Instagramissa ja Twitterissä

  • Sisällöntuotanto ja ideointi, mm. somegrafiikoiden- ja kampanjoiden suunnittelu ja toteutus, valokuvaus, videotuotanto

  • Erilaiset tapahtumajärjesteltyihin ja vierailuihin liittyvät avustavat tehtävät

  • Edustuston verkkosivujen päivitys tarvittaessa

  • Muut päällikön määräämät tehtävät

Tehtävässä menestyminen edellyttää oma-aloitteisuutta, huolellisuutta, hyvää visuaalista silmää, ulospäinsuuntautuneisuutta, kykyä työskennellä itsenäisesti sekä hyviä yhteistyö- ja tiimityöskentelytaitoja. Hakijalta toivomme erinomaisia tietoteknisiä taitoja ja eri sosiaalisen median kanavien perusperiaatteiden hallintaa sekä intoa kehittää näitä taitoja harjoittelun myötä. Erinomainen kirjallinen ja suullinen englannin kielen taito on tärkeää, suomen kielen osaaminen ei pakollista. Arvostamme erityisesti aiempaa kansainvälistä kokemusta sekä kansainvälisen politiikan ja YK-järjestelmän tuntemusta.

Harjoittelijalle maksettava palkka on 1.331 e/kk. Harjoittelu edellyttää yliopiston/oppilaitoksen tuen. Oppilaitoksen rahoitustuen tulee olla noin 1000 euroa/kk. Kolmas kuukausi kokonaan työnantajan kustantamana mahdollinen. Harjoittelija vastaa itse matka- ja majoituskustannuksistaan. Työnantaja tarjoaa harjoittelun ajaksi valtion matkavahinkoturvan, joka kattaa matkasairaudet, matkatapaturmat ja matkatavaravahingot.

Hakemus

Lähetä suomen- tai englanninkielinen hakemus, ansioluettelo sekä tiivis viestintäportfolio työnäytteineen (esimerkkejä aiemmista somepostauksista, somegrafiikoista, valokuvista ym.) 31.1.2023 mennessä osoitteeseen [email protected]. Kirjoita sähköpostin otsikoksi YKE: viestintä kk-harjoitteluhakemus. Mainitse hakemuksessa kumpi aloitusajankohta sopii sinulle (kevät vai syksy). Hakemukseen ei tule liittää muita liitteitä. Hakemuksessa tulee mainita tiedot käytössä olevasta harjoitteluapurahasta. Ilman riittävää rahoitusta emme voi ottaa hakemustasi käsittelyyn.

Lisätiedusteluihin harjoittelun sisällöstä vastaa viestinnän neuvonantaja Satu Järveläinen, [email protected] Hallinnollisissa kysymyksissä yhteyshenkilönä toimii hallintovirkailija Jaakko Minkkinen, [email protected]

 

Hakemalla tehtävään, hyväksyt tietosuojakäytännön ja annat suostumuksesi henkilötietojesi käsittelyyn.

Käsittelemme meille antamiasi henkilötietojasi luottamuksellisesti ja EU:n tietosuojalainsäädännön mukaisesti. Emme siirrä tai luovuta tietojasi eteenpäin ilman perusteltua ja lainmukaista syytä. Tutustu tietosuojakäytäntöömme verkkosivulla:

Tietosuoja ulkoasianhallinnossa(Linkki toiselle verkkosivustolle)

Tehtävään ehdolla olevasta hakijasta tehdään hakijan suostumuksella turvallisuusselvitys (laki turvallisuusselvityksistä 726/2014). Turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja Suojelupoliisin sivustolta:

Turvallisuusselvitykset(Linkki toiselle verkkosivustolle)