Avoimet harjoittelupaikat: Kaksi korkeakouluharjoittelijaa | Suomen pysyvä YK -edustusto, New York

Avoimet harjoittelupaikat: Kaksi korkeakouluharjoittelijaa | Suomen pysyvä YK -edustusto, New York

Suomen pysyvään YK-edustustoon New Yorkissa haetaan kahta korkeakouluharjoittelijaa ajalle 14.2.2022 - 13.5.2022 tai sopimuksen mukaan. YK-edustusto on yksi Suomen suurimpia diplomaattisia edustustoja maailmalla. Henkilökunta työskentelee Suomen ulkopolitiikan tavoitteiden saavuttamiseksi ja Suomen etujen edistämiseksi YK:ssa, jossa on yhteensä 193 jäsenmaata.

Työtehtäviin kuuluu Suomen YK-edustuston virkamiesten avustaminen YK:n yleiskokoukseen, turvallisuusneuvostoon sekä talous- ja sosiaalineuvostoon liittyvissä kysymyksissä (ihmisoikeudet, tasa-arvo, yleiset kehityskysymykset, ympäristö ja kestävä kehitys, hallinto- ja budjettiasiat, laajat rauhan ja turvallisuuden teemat, kuten asevalvonta, humanitaariset kysymykset, alueelliset sekä muut temaattiset kysymykset), osallistuminen kokouksiin ja niistä raportoiminen, tiedonhaku ja taustamateriaalin tuottaminen sekä muut avustavat tehtävät.

Tehtävän hoitaminen edellyttää kiinnostusta kansainvälisiin poliittisiin kysymyksiin ja YK-asioihin, erinomaista suullista ja kirjallista suomen kielen taitoa, hyvää englannin kielen taitoa, tyydyttävää ranskan tai espanjan kielen taitoa (ei kuitenkaan välttämätön), hyvä ruotsin kielen taito suotava, hyviä IT -taitoja, aktiivisuutta ja joustavuutta.

Kirjallinen suomenkielinen hakemus ja ansioluettelo pyydetään lähettämään osoitteeseen [email protected], sähköpostin aiheena YKE: kk-harjoitteluhakemus. Hakemukseen ei tule liittää muita liitteitä. Hakemuksessa tulee mainita tiedot käytössä olevasta harjoitteluapurahasta. Hakemusten suuresta määrästä johtuen olemme yhteydessä ainoastaan haastatteluun valittuihin.

Harjoittelu edellyttää yliopiston tuen. Todistus myönnetystä tuesta tulee liittää hakemuksen. Yliopiston rahoitustuen tulee olla noin 1000 euroa/kk. Kolmas kuukausi kokonaan työnantajan kustantamana mahdollinen. Harjoittelija vastaa itse matka-, majoitus- ja terveydenhoitokustannuksistaan (matkavakuutus).

Lisäksi pyydämme merkitsemään hakemukseen, mitkä ajankohdat ovat sopivia ja minkä yksikkömme palvelukseen ensisijaisesti haet:

A) 14.2.2022 alk. Rauhan ja turvallisuuden yksikkö (1 harjoittelupaikka)

B) 14.2.2022 alk. Kestävän kehityksen ja ihmisoikeuksien yksikkö (1 harjoittelupaikka)

Hae viimeistään 6.12.

Hallinnollisissa kysymyksissä yhteyshenkilönä toimii hallintovirkailija Jaakko Minkkinen[email protected].

Käsittelemme meille antamiasi henkilötietojasi luottamuksellisesti ja EU:n tietosuojalainsäädännön mukaisesti. Emme siirrä tai luovuta tietojasi eteenpäin ilman perusteltua ja lainmukaista syytä. Tutustu tietosuojakäytäntöömme verkkosivulla:
Tietosuoja ulkoasianhallinnossa(Linkki toiselle verkkosivustolle)(Linkki toiselle verkkosivustolle)

Hakemalla tehtävään, hyväksyt tietosuojakäytännön ja annat suostumuksesi henkilötietojesi käsittelyyn.

Tehtävään ehdolla olevasta hakijasta tehdään hakijan suostumuksella turvallisuusselvitys (laki turvallisuusselvityksistä 726/2014). Turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja Suojelupoliisin sivustolta:

Turvallisuusselvitykset(Linkki toiselle verkkosivustolle)