Team Finland -verkosto Ukrainassa

Team Finland -verkosto edistää Suomen asiaa maailmalla: suomalaisten yritysten kansainvälistymistä, Suomeen suuntautuvia ulkomaisia investointeja ja Suomen maakuvaa. Verkosto kokoaa yhteen näiden alojen toimijat ja palvelut. Verkoston ytimen muodostavat näillä aloilla toimivat valtiorahoitteiset organisaatiot kuten ministeriöt, edustustoverkko, Business Finland, Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituutit, Finnvera, Finnfund sekä ELY-keskusten kansainvälistymispalvelut.

Team Finland -verkosto auttaa yritystäsi kansainvälistymään, kasvamaan ja menestymään maailmalla. Lisätietoa palveluista kansainvälistyville yrityksille Team Finlandin palvelut yrityksille -sivuilla(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan).

Team Finland -yhteyshenkilöt Ukrainassa

Koordinaattori:

Lähetystöneuvos Maria Ågren 
Suomen suurlähetystö, Kiova 
Puh. (+380 44) 278 7049
maria.agren(at)formin.fi

Kaupallinen avustaja:

Oleksii Krolevets

Suomen suurlähetystö, Kiova

Puh. (+380 44) 278 7049

[email protected]

Puheenjohtaja:
Suurlähettiläs Juha Virtanen  

Team Finland -toimijat Ukrainassa

Suomen suurlähetystö, Kiova

Finnish Business Groupin puheenjohtaja, Orion Pharman IVY-alueen johtaja Viktor Poushkarev  (viktor.poushkarev(at)orionpharma.com)

Team Finland -verkoston tavoitteet Ukrainassa

Ukraina on taloudellisen toiminnan ja yhteistyön kannalta suuren potentiaalin omaava maa. EU:n ja Ukrainan välinen vapaakauppasopimus (Deep and Comprehensive Free Trade Area, DCFTA) astui voimaan tammikuussa 2016. Sopimuksen painopiste on kaupan vapauttamisen lisäksi sääntelyn lähentämisessä. Sopimuksen astuttua voimaan EU:n ja Ukrainan välinen kauppa on kasvanut merkittävästi, ja myös Suomen ja Ukrainan välinen kauppa on kasvanut.

Ukrainan Team Finland-tiimi auttaa suomalaisia yrityksiä verkottumaan ukrainalaisten yritysten ja viranomaisten kanssa. Maan koosta ja sen alueiden erilaisuudesta johtuen tämä koskee pääkaupunki Kiovan ohella muita Ukrainan suuria kaupunkeja. Verkottumisen välineinä ovat mm. maakuntiin tehtävät vienninedistämismatkat, suomalaista osaamista esittelevät tapahtumat sekä mm. mediakontaktien hyödyntäminen. Team Finland –verkosto auttaa suomalaisia yrityksiä myös koetuissa kaupanestetapauksissa.

Suomi-kuva Ukrainassa on varsin hyvä. Suomi mielletään puhtaaksi, korkean teknologian, hyvän koulutuksen ja demokratian sekä tasa-arvon mallimaaksi. Team Finland-verkosto vahvistaa tätä Suomen maakuvaa Ukrainassa ja käyttää sitä hyväksi suomalaisyritysten viennin ja kansainvälistymisen edistämisessä.