Koronavirusuutiset Ukrainassa

Koronatilanne Ukrainassa heikkenee nopeasti.

Ukrainan koronavirustilanne ja voimassaolevat rajoitukset

Päivitetty 3.2.2022 

Tartuntoihin liittyviä tilastoja voi seurata esimerkiksi WHO:n verkkosivuilla(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan).

Elokuun 18. päivä 2021 alkaen Ukrainaan saapuvan matkustajan on esittävä joko todistus vähintään yhdestä saadusta rokoteannoksesta WHO:n hyväksymällä rokotteella tai korkeintaan 72 tuntia vanha todistus negatiivisestä PCR- tai vasta-ainetestistä. Todistuksia ei vaadita alle 12-vuotiailta matkustajilta. Ukrainaan saapuvilta ulkomaailaisilta vaaditaan myös COVID-hoidon kattava matkavakuutus.

Kaikki yli 18-vuotiaat rokottamattomat rajanylittäjät määrätään kymmenpäiväiseen omaehtoiseen karanteeniin, jota seurataan kännykkään asennettavalla sovelluksella. Karanteenia on mahdollista lyhentää negatiivisella PCR-testillä. Tarkempaan tietoa maahan saapumisesta löytyy Ukrainan viranomaisten verkkosivulta(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan).

 

Ukrainan viranomaiset ovat jatkaneet kansalaisten liikkumista ja kokoontumista rajoittavia toimia.

Ukraina on jaettu neljään eri epidemologiseen alueeseen (vihreä, keltainen, oranssi, punainen) kunkin alueen tartuntatilanteen mukaan. Rajoitustoimet kiristyvät vihreästä punaista kohti. Ukrainaan aikovan matkustajan on syytä tarkistaa kohdealueensa rajoitukset Ukrainan viranomaisilta. Julkisissa paikoissa sisätiloissa on käytettävä aina maskia. 

 

Ukrainan eri alueiden välisessä matkustajaliikenteessä otetaan 21. lokakuuta käyttöön uusia rajoitustoimenpiteitä. Keltaisille, oransseille ja punaisille alueille matkustettaessa tarvitaan joko todistus vähintään yhdestä saadusta rokotusannoksesta tai alle 72 tuntia vanha COVID-19 PCR- tai antigeenitesti. Tarkemmat tiedot rajoituksista löytyvät Ukrainan hallituksen internetsivustolta (ukrainaksi)(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan).

 

Ajantasaiset tiedot avoimista rajanylityspisteistä löydät Ukrainan rajaviranomaisten nettisivuilta(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan)

Suomen Kiovan-suurlähetystön asiakaspalvelu on auki rajoitetusti ajanvarauksella.

Suurlähetystö korostaa, että tartuntatilanne Ukrainassa voi kehittyä äkkinäisesti ja rajoitukset voivat muuttua nopeasti. Suosittelemme seuraamaan  mm. alla olevia linkkejä.

Ajantasaista tietoa Ukrainan koronavirustilanteesta

Suosittelemme kaikkia Ukrainassa olevia suomalaisia tekemään ulkoministeriön matkustusilmoituksen, jonka voi täyttää osoitteessa matkustusilmoitus.fi(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan)

Jos olet jo tehnyt matkustusilmoituksen ja oleskelusi ulkomailla pitkittyy, on matkustusilmoituksen päättymispäivää syytä muuttaa. Näin saamme tiedon siitä, että olet edelleen maassa ja voimme lähettää sinulle sekä tiedotteita että kyselyitä. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muuttaa ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, tee uusi matkustusilmoitus.

Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen [email protected] Pyydämme huomioimaan, että ilmoituksen muuttamista ja poistamista koskevien pyyntöjen käsittely on ajoittain ruuhkautunut.