Koronavirusuutiset Ukrainassa

Koronavirusuutiset Ukrainassa

Koronatilanne Ukrainassa on vakava ja tartuntojen määrä pysyy korkealla.

Ukrainan koronavirustilanne ja voimassaolevat rajoitukset

Päivitetty 11.6.2021 

Ukrainan koronatilanne on heikko ja rajoitustoimenpiteet ovat kiristyneet. Kiovassa tartuntojen määrä on kasvussa.

Uusien koronatartuntoja määrä Ukrainassa on runsas. Tartuntoihin liittyviä tilastoja voi seurata esimerkiksi WHO:n verkkosivuillaLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan).

Ukrainan viranomaiset ovat jatkaneet kansalaisten liikkumista ja kokoontumista rajoittavia toimia ainakin kesäkuun loppuun asti.

Ukraina on jaettu neljään eri epidemologiseen alueeseen (vihreä, keltainen, oranssi, punainen) kunkin alueen tartuntatilanteen mukaan. Rajoitustoimet kiristyvät vihreästä punaista kohti. Ukrainaan aikovan matkustajan on syytä tarkistaa kohdealueensa rajoitukset Ukrainan viranomaisilta. 

Seuraavat rajoitukset ovat tällä hetkellä voimassa koko maassa.

  • Julkisissa paikoissa sisätiloissa on käytettävä aina maskia.
  • Kulkuneuvoissa on oltava istumapaikka jokaiselle matkustajalle, pois lukien metrossa.
  • Suurtapahtumiin on varattava vähintään neljä neliömetriä tilaa kutakin osallistujaa kohti.
  • Elokuvateatterit voivat olla avoinna puolella normaalista kapasiteetistaan.
  • Ravintolat sulkevat ovensa kello 24:00 mennessä.

Kaikkien Ukrainaan saapuvien yli 12-vuotiaiden ulkomaan kansalaisten on esitettävä saapuessaan todistus negatiivisesta PCR-testistä. Testi tulee olla otettu edellisen 72 tunnin aikana. Lisäksi Ukrainan saapuvilta vaaditaan kattava matkavakuutus. Tarkempaan tietoa maahan saapumisesta löytyy Ukrainan viranomaisten verkkosivultaLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan).

Ajantasaiset tiedot avoimista rajanylityspisteistä löydät Ukrainan rajaviranomaisten nettisivuiltaLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan)

Suomen Kiovan-suurlähetystön asiakaspalvelu on auki rajoitetusti ajanvarauksella.

Suurlähetystö korostaa, että tartuntatilanne Ukrainassa on akuutti ja rajoitukset voivat muuttua nopeasti. Suosittelemme seuraamaan  mm. alla olevia linkkejä.

Ajantasaista tietoa Ukrainan koronavirustilanteesta

Suosittelemme kaikkia Ukrainassa olevia suomalaisia tekemään ulkoministeriön matkustusilmoituksen, jonka voi täyttää osoitteessa matkustusilmoitus.fiLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan)

Jos olet jo tehnyt matkustusilmoituksen ja oleskelusi ulkomailla pitkittyy, on matkustusilmoituksen päättymispäivää syytä muuttaa. Näin saamme tiedon siitä, että olet edelleen maassa ja voimme lähettää sinulle sekä tiedotteita että kyselyitä. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muuttaa ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, tee uusi matkustusilmoitus.

Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen [email protected] Pyydämme huomioimaan, että ilmoituksen muuttamista ja poistamista koskevien pyyntöjen käsittely on ajoittain ruuhkautunut.