Koronavirusuutiset Ukrainassa

Koronavirusuutiset Ukrainassa

Ulkomaiden kansalaisten maahantulo- ja läpikulkukielto on voimassa. Kansainväliset lento-, bussi- ja junayhteydet on katkaistu.

Ukrainan koronavirustilanne ja voimassaolevat rajoitukset

Päivitetty 22.5.2020 

Koko maahan on määrätty hätätilanne (situation of emergency). Ukrainan viranomaiset ovat määränneet useita kansalaisten liikkumista ja kokoontumista rajoittavia toimia ainakin 22.6. asti. Rajoitukset saattavat vaihdella alueittain. 

  • Oppilaitokset ovat kiinni syyslukukauden alkuun asti. Lastentarhoja avataan 25.5. alkaen.
  • Julkisilla paikoilla on pidettävä mukana henkilöllisyystodistus ja käytettävä maskia.
  • Julkisilla paikoilla saa liikkua korkeintaan kahdeksan hengen ryhmissä.
  • Palveluista ruokakaupat, apteekit, pankit, bensa-asemat, ulkoilmakahvilat ja -ravintolat, kirjastot, museot, hotellit, puistot, osa muista kaupoista, hammaslääkärit, asianajotoimistot, kampaajat ja kauneushoitolat ovat auki.
  • Kansainväliset lento-, bussi- ja junayhteydet Ukrainaan ja Ukrainaista on katkaistu.  
  • Kaupunkien väliset julkiset yhteydet alueiden (oblast) sisällä on avattu. Kaupunkien sisäinen julkinen liikenne on myös avattu. Metroliikennettä avataan 25.5. alkaen.
  • Valtion ulkorajan ylityspaikoista valtaosa on suljettu. Ukrainan rajan voi ylittää ainoastaan autolla. Ajantasaiset tiedot avoimista rajanylityspisteistä löydät Ukrainan rajaviranomaisten nettisivuilta
  • Ulkomaiden kansalaisten maahantulo- ja läpikulkukielto on voimassa. Ukrainaan saavat tulla 1) diplomaatit ja kansainvälisten organisaatioiden akkreditoituneet työntekijät 2) Ukrainan oleskeluluvan haltijat 3) Ukrainan kansalaisten ulkomaiset puolisot ja lapset 4) kansainvälisen tavararahdin kuljettajat.

Tautitilanne ja rajoitukset muuttuvat nyt jatkuvasti. Suosittelemme seuraamaan tietoja mm. alla olevan linkkilistan lähteitä hyödyntäen. Suomen suurlähetystö Kiovassa seuraa tilannetta.

Ajantasaista tietoa Ukrainan koronavirustilanteesta:

Suosittelemme kaikkia Ukrainassa olevia suomalaisia tekemään ulkoministeriön matkustusilmoituksen, jonka voi täyttää osoitteessa: matkustusilmoitus.fi

Suomen Kiovan-suurlähetystön asiakaspalvelu on suljettu ainakin 14.6.2020 asti, eikä lähetystö ota tällä hetkellä vastaan ajanvarauksia.

koronavirukset