Tidningen Kauppapolitiikka: Uppåt i värdekedjan

I septembernumret av Kauppapolitiikka analyseras exportsektorns nuläge och utmaningar på den internationella marknaden. Finlands andel av världshandeln har minskat, vilket återspeglas i människornas levnadsstandard och de offentliga finanserna. Det kräver en del betydande och långvariga åtgärder för att avhjälpa situationen.

Tidskriftstitel och en rulltrappa

I det färska numret finns också en artikel om hur handelsförhandlingarna mellan Indien och Europeiska unionen går framåt och på vilket sätt vattnet figurerar bakom konflikterna. Vattenbristen kan nämligen mobilisera enormt stora massor av människor. Det problemet kan Finland emellertid hjälpa till att tackla eftersom Finland har utvecklat lösningar på vattenbristen.

Utrikeshandels- och utvecklingsminister Ville Tavio skriver i sin kolumn om reformen av Team Finlands utrikesfunktioner. Ministern betonar att samarbete har en stor roll och att allas insats behövs för att åstadkomma tillväxt och nå framgång.

I numrets personporträtt intervjuas Päivi Pohjanheimo som arbetar som direktör för internationella ärenden och internationell handel vid Centralhandelskammaren och som Finlands landschef vid Internationella handelskammaren (ICC). I intervjun berättar hon hur handeln och geopolitiken hänger ihop och vilka utmaningar det finns just nu.

I septembernumret presenteras också Timo Sysiö som tillträdde som chefredaktör för Kauppapolitiikka den 1 augusti 2024. Han har tidigare arbetat som pressattaché vid Finlands ambassad i Peking.

De senaste artiklarna finns på tidningens webbplats(Länk till en annan webbplats.).

Kauppapolitiikka är en finskspråkig tidskrift om internationell handel som ges ut av utrikesministeriet fyra gånger om året. Tidningen är gratis för prenumeranter(Länk till en annan webbplats.).

Mer information