Turkista ei toistaiseksi kotiutuslentoja Suomeen

Tällä hetkellä ei ole suunnitteilla ulkoministeriön järjestämää suoraa kotiutuslentoa Turkista Suomeen. Suurlähetystön kyselyyn vastanneista henkilöistä suurin osa oli kiinnostunut vain suorista lennoista. Matkustajien määrä vaikuttaa sekä mahdollisuuteen toteuttaa kotiutuslento että lentolipun hintaan, koska lennot toteutetaan yhteistyössä kaupallisten yhtiöiden kanssa.

On valitettavaa, että lentoyhtiöt peruuttivat useita lentoja lyhyellä varoitusajalla kriisin alkuvaiheessa vähennettyään lentovuoroja. Emme voi taata myöskään tulevien lentovuorojen toteutumista, vaan välitämme kaupallisilta yhtiöltä saamaamme tietoa.

Suomen uutisista olemme saaneet lukea, että Suomi on järjestänyt kotiutuslentoja mm. Kyprokselta, Portugalista, Kuubasta ja Intiasta. Kaupalliset yhteydet näistä kohteista ovat olleet hankalammat. Suurlähetystö raportoi päivittäin Turkin tilanteesta ulkoministeriölle, joka tekee priorisoinnin ja päätökset mahdollisista kotiutuslennoista.

Ymmärrämme, että poikkeustilanne ja epätietoisuus rasittavat. Matkustaminen pandemiatilanteessa saattaa olla riski itsessään ja riskiryhmille vaihtolento ei ole välttämättä realistinen vaihtoehto. Jos sinulla on majoitus Turkissa eikä muuta hätää, näissä olosuhteissa yksi vaihtoehto on pysyä rauhallisesti paikallaan ja odottaa tilanteen selkiytymistä. Toivotamme kaikille hyvää kevään jatkoa ja ennen kaikkea terveyttä.

Suurlähetystön ajankohtaisin viestintä löytyy facebookista www.facebook.com/FinnishEmbassyAnkara(Linkki toiselle web-sivustolle.) ja Twitteristä twitter.com/#!/FinEmbAnkara(Linkki toiselle web-sivustolle.)