Suomen Ankaran-suurlähetystö juhli itsenäisyyspäivää 3.12. ja tapasi kunniakonsulit

Suomen Ankaran-suurlähetystö juhlisti tänä vuonna Suomen 104. itsenäisyyspäivää kolme päivää etukäteen eli perjantaina 3. joulukuuta.

Juhlapäivän aamuna Suomen Turkin kunniakonsulit oli kutsuttu tapaamiseen Suomen suurlähetystöön Ankarassa. Aamupäivällä kunniakonsulit saivat tuhdin tietopaketin niin lähetystön konsuli- ja maahanmuuttotiimien, Team Finlandin kuin puolustusasiamiestoimistonkin toiminnasta. Virallisen ohjelman lisäksi vaihdettiin yleisemminkin kuulumisia konsulaattien toiminnasta ja elämästä eri puolilla Turkkia.

 

Suomen kunniapääkonsulaatti sijaitsee Istanbulissa, minkä lisäksi Suomella on kunniakonsulaatit Adanassa, Alanyassa, Antalyassa, Izmirissä. Suunnitelmissa avata uusi kunniakonsulaatti myös Kayserissa, keskisessä Anatoliassa.  

 

Aamupäivän tapahtuman jälkeen Suomen suurlähetystön väki ja kunniakonsulit siirtyivät juhlimaan itsenäisyyspäivää suurlähettilään residenssiin. Suurlähettiläs Ari Mäen lyhyen tervehdyksen jälkeen kuunneltiin Suomen että Turkin kansallislaulut.

 

Kaikkiaan vastaanotolle saapui lähes 200 vierasta, joukossa paikallista diplomaattikuntaa, edustuston yhteistyökumppaneita, Turkin median ja kulttuurin edustajia sekä Turkissa asuvia suomalaisia. Sls Mäki vaihtoi kuulumisia myös vastaanotolla piipahtaneen entisen Turkin ulkoministerin kanssa.  

 

Aikaa jäi myös vapaamuotoiselle seurustelulle, kollegoiden ja ystävien tapaamiselle sekä valokuvien ottamiselle. (Pienestä tuulisuudesta huolimatta sää oli vielä sopivan lämmin residenssin parvekkeella istuskeluun.) Residenssin pöytä houkutteli myös suomalaisten herkkujen kuten karjalanpiirakoiden, lohi- ja porovoileipien, pipareiden ja jouluisten suklaakonvehtien ääreen.