Koronavirustilanne Tunisiassa

Suomen ulkoministeriö suosittelee noudattamaan erityistä varovaisuutta kaikkialla maailmassa. Nyt ei tule tarpeettomasti matkustaa.

Suomen ulkoministeriö suosittelee noudattamaan erityistä varovaisuutta kaikkialla maailmassa. Nyt ei tule tarpeettomasti matkustaa. Ulkoministeriö ei enää muuta yksittäisten matkustustiedotteiden turvallisuustasoa koronavirusriskin vuoksi. Matkustustiedotteissa annetaan jatkossakin tietoa maan tai alueen matkustusturvallisuudesta.

UM:n koko tiedote: https://bit.ly/2TIjfBe(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Ulkoministeriön kooste kysymyksistä ja vastauksista koronavirukseen liittyen: https://bit.ly/2TYuWTo(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Lisätietoa koronasta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta: www.thl.fi(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Kansalaisten tulee seurata ja noudattaa matkustusohjeita sekä tehdä matkustusilmoitus, jos on välttämätöntä matkustaa ulkomaille (www.matkustusilmoitus.fi).

 

Tunisian viranomaisten mukaan kaikkien Euroopasta saapuvien matkailijoiden tulisi Tunisiaan saavuttuaan jäädä omaehtoiseen karanteeniin 14 vuorokauden ajaksi.

Mikäli olet jo Tunisiassa ja epäilet sairastuneesi koronaan, soita paikalliseen terveysviranomaisten numeroon (+216) 190 (SAMU, Services d’aide médicale urgente). Terveydenhoitohenkilökunta tulee potilaan luokse tutkimaan hänet. Mahdollisesti tartunnan saaneen ei tule itse saapua terveysasemalle mahdollisen tartunnan välttämiseksi. Lisätietoa koronasta saa terveysviranomaisten infonumerosta (+216) 80 10 19 19.

Viimeisimpiä paikallisviranomaisten tiedotteita kannattaa seurata Tunisian terveysministeriön (Minstère de la Santé) Facebook-sivulta(Linkki toiselle web-sivustolle.) tai nettisivuilta(Linkki toiselle web-sivustolle.). Myös esimerkiksi WHO:n Tunisian toimisto tviittaa aiheesta ranskaksi (@OmsTunisie).