Mistä haet viisumia

COVID-19 -tilanteen vuoksi maahantulolupien käsittelyssä ja maahantulon osalta Suomeen on edelleen rajoituksia.

Täyden rokotussarjan saaneet henkilöt voivat matkustaa Suomeen kaikista maista. Matkustajan tulee itse tarkistaa THL:n sivuilta, mitkä rokotussarjat ovat Suomessa hyväksyttyjä, ja millaisen todistuksen hän tarvitsee.

Mikäli matkustajalla ei ole täyttä rokotussarjaa, hänellä tulee olla jokin Suomen rajavartiolaitoksen sivuilla olevassa listassa määritetyistä syistä saapua Suomeen. Syyn välttämättömyys arvioidaan aina tapauskohtaisesti rajatarkastuksessa, jonka tekee rajatarkastusviranomainen. Voimassa oleva viisumi ei takaa maahan pääsyä, vaan lopullisen päätöksen tekee aina rajaviranomainen.

Suomen suurlähetystö vastaanottaa ja käsittelee viisumihakemuksia samalla periaatteella ja viisumihakemuksen voivat jättää vain rajavartiolaitoksen listalla määritetyt ryhmät, mikäli heillä ei ole täyttä hyväksyttyä rokotussarjaa.

Viisuminhakijan tulee itse selvittää voimassa olevat maahantulomääräykset ja –rajoitukset Rajavartiolaitoksen sivuilta sekä ajankohtaiset terveysvaatimukset (ml. rokotussarjojen hyväksyntä) THL:n sivuilta ja mahdolliset testi- ja karanteenivaatimukset.

Suurlähetystön yhteistyökumppani VFS Global(Linkki toiselle verkkosivustolle) ottaa Thaimaassa vastaan Suomeen matkustavien viisumihakemukset Bangkokin viisumikeskuksessa vain ajanvarauksella ja huomioiden yllä mainitut erityisehdot.

Ajan viisumihakemuksen jättämiseen voi varata Suomen viisumikeskuksen verkkosivujen sähköisen ajanvarauspalvelun(Linkki toiselle verkkosivustolle) tai puhelinpalvelun(Linkki toiselle verkkosivustolle) kautta. Viisumikeskus palvelee asiakkaita englannin ja thain kielillä. Viisumikeskuksen aukioloajat ja tarkemman sijainnin näet täältä(Linkki toiselle verkkosivustolle).

Viisumikeskukseen jätettyjen hakemusten kulkua voi seurata viisumikeskuksen verkkosivuilla(Linkki toiselle verkkosivustolle).

Viisumihakemus tulee aina jättää viisumikeskukseen henkilökohtaisesti, samalla otetaan valokuva ja sormenjäljet. Viisumikeskus perii jokaiselta hakijalta palvelumaksun. Suomen Bangkokin suurlähetystö käsittelee jatkossakin kaikki viisumihakemukset ja tekee niihin päätökset.

Viisumikeskuksen yhteystiedot

Visa Application Centre
VFS Global
Unit 404 and 405, The Plaza 4th Floor, Chamchuri Square Building
Phayathai Road, Pathumwan, Bangkok 10330
Thailand

VFS Globalin verkkosivut(Linkki toiselle verkkosivustolle)
Sähköposti: [email protected] 
Puhelinpalvelu: +66 2118 7009

Aukioloajat

Suomen viisumikeskus Bangkokissa (VFS Global) on toistaiseksi avoinna rajoitetusti COVID-19 –tilanteen vuoksi. Tarkista aukioloajat viisumikeskuksen nettisivuilta(Linkki toiselle verkkosivustolle).

Suurlähetystön viisumiosasto

Suomen suurlähetystö ei vastaanota viisumihakemuksia, vaan hakemukset jätetään Suomen viisumikeskukseen(Linkki toiselle verkkosivustolle) (VFS Global).

Puhelinpalvelu +66 2207 8700, tiistaisin ja torstaisin klo 14.00–15.00 paikallista aikaa.

Sähköposti [email protected]

Perjantaisin ei ole asiakaspalvelua.

Suurlähetystö ei anna väliaikatietoja käsittelyssä olevista hakemuksista.