Maksuhuijaus oleskeluluvan hakumenettelyssä

Suurlähetystön tietoon on tullut tapaus, jossa Thaimaasta Suomeen oleskelulupaa hakenut henkilö on vastaanottanut väärennetyn maksumääräyksen.

Hakija on saanut toistaiseksi tuntemattomalta taholta sähköpostitse lupahakemuksen maksamiseksi väärät pankkiyhteystiedot, maksun vastaanottajan ja lupamaksun määrän.

Maksettavaksi pyydetty summa on ollut yli kaksinkertainen todelliseen lupamaksuun verrattuna.

Toistaiseksi edustuston tiedossa on yksi maksuhuijaustapaus ja epäily kahdesta muusta. Muita mahdollisia tapauksia ei voida tässä vaiheessa kuitenkaan poissulkea.

Edustusto selvittää asiaa parhaillaan.

Suurlähetystö kehottaa tarkkaavaisuuteen lupa-asioihin liittyvissä hakemus- ja maksuasioissa, ja pyytää kiinnittämään huomiota erityisesti seuraaviin seikkoihin:

  • Tarkista palvelujemme hinnat verkkosivuillamme olevasta palveluhinnastosta
  • Sähköisesti jätettyjen oleskelulupahakemuksen käsittelyvaiheet ja yhteydenpito tapahtuu EnterFinland –online palvelussa, ei erillisellä sähköpostivaihdolla.
  • Suurlähetystön sähköpostiosoite on aina muotoa (at) formin.fi, emme lähetä viestejä gmail tai hotmail- tai vastaavista osoitteista.
  • Tarkista epäilyttävissä tilanteissa haku ja maksumenettelyt suurlähetystöstä.
  • Jos olet joutunut maksuhuijauksen kohteeksi, tee asiasta poliisiilmoitus ja informoi myös suurlähetystöä (viisumi.ban(at)formin.fi).