Minister Blomqvist deltar i de nordiska samarbetsministrarnas möte

Ministern för nordiskt samarbete och jämställdhet, Thomas Blomqvist, deltar i de nordiska samarbetsministrarnas möte i Köpenhamn den 31 januari.

I samband med mötet träffar ministern också enskilt Nordiska ministerrådets nya generalsekreterare, Karen Ellemann, som tillträdde sin tjänst i början av januari.

”Med generalsekreterare Ellemann delar vi samma starka syn om att det behövs ett effektivt nordiskt samarbete som ger resultat. Kärnan i vårt arbete är  de nordiska ländernas gemensamma vision om att vara världens mest hållbara och integrerade region år 2030”, säger minister Blomqvist.

Till mötets huvudteman hör genomförandet av den gemensamma vision som godkändes av de nordiska statsministrarna 2019. Ministrarna kommer att diskutera framstegen i visionsarbetet och utarbetandet av en handlingsplan för perioden efter 2024. Syftet är bland annat att stärka verksamhetssektorernas roll, till exempel för att bidra till den gröna omställningen. Vidare inkluderar mötets nyckelfrågor budgetplanering för år 2024.

 

Mer information

  • Ann-Sofie Stude, chef för sekretariatet för nordiskt samarbete, tfn 0295 350 531, [email protected]
  • Carolina Nordling, minister Blomqvists specialmedarbetare, tfn 0295 15 0278, [email protected]