Finntastic Festival 2021

Finntastic Festival 2021

24.4.2021

13-21

Online

Suomen Tukholman-instituutti

Musiikki , Näyttely , Teatteri , Esitys , Muu

FINNTASTIC FESTIVAL 2021

Lauantaina 24.4. klo 18.00 – 21.00

Ensimmäistä kertaa kaikki voivat asuinpaikasta riippumatta osallistua Finntastic Festivaliin, joka lähetetään livenä Suomen Tukholman-instituutista! Tarjolla on taidenäyttely hajuista ja feromoneista, suomenruotsalainen talk show ruotsinsuomalaisesta identiteetistä, pop-musiikkia sekä rouhevaa folk-punkia – kaikki yhdessä ja samassa striimissä!

Ilta alkaa Suomen Tukholman-instituutin galleriasta, jossa avataan hajuja ja hajuaistia tutkiva näyttely "Share the Fantasy". Näyttelyn kautta taiteilijakollektiivi honkasalo-niemi-virtanen kysyy, voiko ihmisen erottaa primitiivisistä vaistoistaan vai vaikuttavatko hajut ja muut aistiärsykkeet meihin enemmän kuin uskommekaan.

Ylhäällä Sibelius-salissa Albert Häggblom tarjoaa kattavan talk shown, joka koostuu stand-upista, improvisaatiosta sekä keskusteluista suomenruotsalaisesta ja ruotsinsuomalaisesta identiteetistä. Talk shown vieraaksi saapuu näyttelijä Bianca Kronlöf.

Kun viime vuoden Tukholman kulttuuriyö peruttiin ja siirrettiin melko spontaanisti nettiin, astui laulaja-laulunkirjoittaja Marey esiin kauniilla ja viehättävällä videoesityksellä. Tällä kertaa hän esiintyy lavalla bändin kanssa. Mareyn dream-pop kerää kuuntelijoita äänimaisemien ja melodioiden avulla ja tarjoaa samalla häivähdyksen 80-lukua.

Illan päättää banjon, haitarin ja sellon sävelin Slack Bird, joka osallistuu live-ohjelmaan Suomesta käsin. Slackbird on yhdistelmä perinteistä kansanmusiikkia sekä armotonta punk-asennetta. Yhtye on herättänyt suurta kiinnostusta yli kansallisten ja taiteellisten rajojen autenttisella ja röyhkeällä, mutta samalla helposti lähestyttävällä tulkinnallaan kansanperinteistä.

FINNTASTIC JUNIOR

Lauantaina 24.4. klo 13.00-14.00 

Finntastic Junior on täällä taas! Tapahtuma järjestetään nyt ensi kertaa digitaalisena – tervetuloa osallistumaan turvallisesti kotisohvalta käsin! Lapsille ja lapsiperheille sekä lapsenmielisille suunnattu ohjelma alkaa kello 13:00 ja loppuu noin 14:00. Tarjolla on vauhdikas ja ennen kaikkea finntastisen hauska tunti Mukulat Shown ja UusiTeatterin esityksen Aurinko nukkuu parissa. Lasten ohjelma on suomeksi. 

Finntasticin järjestävät Suomen Tukholman-instituutti, Ruotsinsuomalaisten Keskusliitto (RSKL), Mukulat, Suomenruotsalaisten Keskusliitto Ruotsissa (Fris), Ruotsinsuomalaisten nuorten liitto (RSN) ja UusiTeatteri.

Lue lisää festivaalista Suomen Tukholman-instituutin verkkosivultaLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan).