Finnair inför krav på ansiktsskydd

Från och med den 18 maj skall passagerare på Finnairs flyg använda ansiktsskydd, berättar flygbolaget på sin webbplats.

Enligt Finnair skall alla passagerare bära ett skydd som täcker både mun och näsa under hela flygningen. Också personalen ombord kommer att göra det. Kravet träder i kraft på måndagen den 18 maj. Enligt bolaget införs kravet för att skydda resenärers och personalens hälsa.

Ansiktsskyddet som resenärerna skall använda kan till exempel vara ett kirurgiskt mun- och nässkydd, eller ett tygskydd man har sytt själv. Om man inte har ett ansiktsskydd kan man få ett från personalen. Barn under sju år behöver inte använda ansiktsskydd.

Finnair inför också andra åtgärder på grund av coronaviruset. Passagerarna rekommenderas att minska närkontakter i samband med bagagehanteringen och incheckningen samt undvika köer.

Också Finavia kräver all personal som arbetar inom kundbetjäning utan skyddande plexiglas på flygplatserna skall använda munskydd. Finavia hoppas också att kunderna som vistas på flygplatserna använder ansiktsskydd.

Läs mera på Finnairs webbplats(Länk till en annan webbplats.) (Öppnar nytt fönster) (på engelska) och på Finavias webbplats(Länk till en annan webbplats.) (Öppnar nytt fönster).