Wild at Heart – moderni suomalainen design valtaa Suomi-instituutin

Wild at Heart – moderni suomalainen design valtaa Suomi-instituutin

Suomen tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen avaa design- ja taidenäyttelyn Wild at Heart Suomen Tukholman-instituutin galleriassa 4. helmikuuta. Näyttely antaa jännittävän katsauksen suomalaiseen nykydesigniin, jonka muotokielelle on ominaista ainutlaatuinen luovuus, rohkeus ja vahvat värit. Muotoilijat työskentelevät rohkeasti designin ja taiteen rajamailla.

Kaappi, peilejä ja humuava huivi.
Kuva Maija Astikainen/Tero Kuitunen

Wild at Heart on kunnianosoitus suomalaisen muotoilun ja kulttuurin pinnan alla piilevälle villille huumorille ja intohimolle. Kuraattori Tero Kuitusen suunnittelema näyttely koostuu kolmesta teemoitetusta kokonaisuudesta: Wild Humour tuo esiin suomalaisen muotoilun värikkään ja leikkisän puolen, Social Impact tutkii, miten designin avulla voi ottaa kantaa ja vaikuttaa yhteiskuntaan ja Raw Beauty keskittyy materiaalilähtöiseen tekemiseen ja selkeään visuaaliseen kieleen.

Wild at Heart on osa Tukholman Design Weekiä 2020. Se on aiemmin ollut esillä Wienin designmessuilla ja Budapestissä vuoden 2019 aikana ja jatkaa vuoden 2020 aikana Tukholmasta Tokioon ja Habitaren designmessuille Helsinkiin.

Näyttelyssä on esillä Eero Aarnion, COMPANY Aamu Song and Johan Olinin, Klaus Haapaniemen, Antrei Hartikaisen, Tuuli-Tytti Koivulan, Tero Kuitusen, Mifukon, Sofia Okkosen, Teemu Salosen ja Milla Vaahteran designia.

Näyttely on esillä 5.2.–4.4.2020.

Näyttelyn avajaiset ja Design Talk 4.2. klo 17–20. Näyttelyn avaa Suomen tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen.

Lue lisää Suomen Tukholman-instituutin verkkosivulta.