Sisuradion joulukalenterissa

ruotsinsuomalaisia kuvataiteilijoita

Sisuradion joulukalenteri esittelee tänä vuonna ruotsinsuomalaisia kuvataiteilijoita ja heidän taidettaan.

Kattely
Kättely. Valokuva animaatiosta, taiteilija Juha Niemi. Foto: Juha Niemi, julkaistaan taiteilijan luvalla

”En ole lähtenyt näillä elokuvillani kauheasti saarnaamaan,
mutta kyllä minä hyvää mieltä, jotain yllättävää ja iloa haluan jakaa” sanoo taiteilija Juha Niemi.

Sisuradion joulukalenterissa 2018 esitellään 26 ruotsinsuomalaista kuvataiteilijaa. Kyllä: 26, luit aivan oikein, ja siltikään mukaan ei mahtunut kuin murto-osa ruotsinsuomalaisista taiteilijoista. Sisuradio on kutsunut mukaan taiteilijanuransa eri vaiheissa olevia kuvataiteilijoita. Mukana on niin kansantaiteilijoita ja kansainvälistä uraa tekeviä uransa huippuja kuin taiteilijanuransa alussa olevia.

- Tavoitteenamme on joulukalenterin avulla kertoa kuuntelijoille ja katsojille, miten rikas ja monipuolinen ruotsinsuomalainen kuvataidekenttä on, sanoo Riitta Niemi, joulukalenterin tuottaja.

Sisuradion joulukalenteriin mahtuu hyvin monella eri tekniikalla tehtyjä töitä: Mukana on muun muassa pehmeitä ja kovia veistoksia, sarjakuva, animaatiota, maalauksia, valokuvia, grafiikkaa ja akvarelleja.

Sisuradion kotisivulla aukeaa joka päivä kalenterin luukusta uusi kuva tai video 1. joulukuuta alkaen. Taiteilijoiden haastattelut kuullaan samana päivänä Sisuradion lähetyksissä. Koska emme kerta kaikkiaan malttaneet lopettaa joulupäivään, viimeinen taideteos esitellään tapaninpäivänä 26. joulukuuta.

- Sisuradion joulukalenterissa on tarjolla monta uutta näkökulmaa taiteeseen, taiteilijoiden maailmaan ja elämään yleensä, Riitta Niemi kertoo.

Voit kuunnella joulukalenteria Sisuradion nettisivulta tai älypuhelimen Sveriges Radio Play -sovelluksesta hakusanalla Joulukalenteri, kun sinulle sopii. Kaikki luukut löytyvät osoitteesta www.sverigesradio.se/sisuradio(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan).