Read Houria vietetään ensimmäistä kertaa kansainvälisesti

Read Hour -kampanja huipentuu YK:n lukutaitopäivään 8.9. ja yhteiseen lukutuntiin. Read Houria vietetään tänä vuonna myös Iso-Britanniassa, Ruotsissa, Virossa ja Islannissa.

Ryhmä lapsia lattialla ringissä polvillaan lukemassa kuvakirjaa.

Kolmatta kertaa järjestettävä Lasten ja nuorten säätiön Read Hour -kampanja ei tyydy tänä vuonna haastamaan vain suomalaisia lukemaan. Myös Iso-Britanniassa, Ruotsissa, Virossa ja Islannissa juhlitaan lukemista eri toimijoiden voimin. Kampanja huipentuu Read Houriin YK:n lukutaitopäivänä 8.9. klo 19.

”Kansainvälinen kiinnostus Read Houria kohtaan on yllättänyt meidät iloisesti. Toisaalta monet länsimaat ovat saman haasteen edessä: lapset ja nuoret lukevat yhä vähemmän ja entistä suurempi osa heistä on erityisessä vaarassa heikon lukutaitonsa vuoksi. Tähän haasteeseen Read Hour vastaa yhteisöllisellä tavalla, johon on helppo osallistua”, sanoo Lasten ja nuorten säätiön toiminnanjohtaja Olli Alanen.

Read Hour -kampanjan tavoitteena on innostaa erityisesti nuoret lukemaan, juurruttaa Suomeen lukemiselle hurraava juhlapäivä ja ylläpitää yhteiskunnallista keskustelua lukemisesta.

Parhaiten Read Houria voi seurata kampanjaviikon 1.–8.9. ajan sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #ReadHour. Kampanjaa suojelee kolmatta vuotta peräkkäin tasavallan presidentti Sauli Niinistö

Näin Read Houria juhlitaan Ruotsissa(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan).

Lisätietoja Read Hour -kampanjasta Lasten ja nuorten säätiön verkkosivulta(Linkki toiselle web-sivustolle.).