Nuoret suomalais-ruotsalaiset lähettiläät valtaavat suurlähetystön Instagram-tilin

Suomen Tukholman-suurlähetystö antaa Instagram-tilinsä Ruotsissa ja Suomessa opiskelevien nuorten käsiin. Maanantaista 11. helmikuuta lähtien hallinnoivat @finlandstockholm-tiliä nuoret suomalaisopiskelijat Ruotsissa ja ruotsalaisopiskelijat Suomessa. Viikoittain vaihtuvat Instagram-lähettiläät antavat meille katsahduksen arkipäivään toisella puolella Itämerta.

Foto: Elina Sirparanta / VisitFinland

Mitkään maat eivät muistuta toisiaan niin kuin Suomi ja Ruotsi. Mutta miltä tuntuu muuttaa naapurimaahan opiskelemaan, tekemään töitä tai käymään armeijan? Millaista on olla suomalainen Ruotsissa tai ruotsalainen Suomessa? Toteutuvatko odotukset tai ennakkoluulot?

Suomen suurlähetystön #InstaAmbassadors avaa ikkunan nuorten omaan arkeen

– Olemme todenneet täällä suurlähetystössä, että molemmissa maissa on vielä elossa monia vanhentuneita käsityksiä sekä suomalaisista että ruotsalaisista. Toisaalta nykyinen ”missä tahansa” -ikäpolvi ei välitä ennakkoluuloista eikä maiden rajoista. Poliitikot, yritysjohtajat ja suurlähetystön virkamiehet kertovat mielellään Suomen ja Ruotsin laajasta yhteistyöstä, mutta me haluamme antaa nuoremman polven saada itse kertoa siitä ja todistaa se käytännössä, sanoo suurlähetystön viestintäkoordinaattori Helena Andersson.

Ensimmäinen lähettiläs Tytti Hyysalo, instassa @tyttihyysalo. Kuvaaja: Minni Heikkilä, instassa @mminnii

Maanantaista 11.2. lähtien saamme seurata joka viikko uutta Instagram-lähettilästä Uppsalasta, Helsingistä, Tukholmasta, Turusta tai muilta opiskelupaikkakunnilta Ruotsissa ja Suomessa. Ensimmäisenä vuorossa on Tytti Hyysalo, joka opiskelee Tukholman yliopistossa pääaineenaan Business Administration. Tytin oma tili Instagramissa on @tyttihyysalo(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan).

–Tämä vaikutti hauskalta haasteelta. Minusta on kivaa kertoa aktiivisesta elämästäni ja haluan näyttää millaista ruotsalainen arki ja opiskelijaelämä on suomalaisen silmin katsottuna. Toivon, että voin inspiroida muita kokeilemaan uusia asioita, sanoo Tytti.

Suomen suurlähetystön Instagram-tili @finlandstockholm(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan) on verifioitu tili. Twitter-tilin @FinAmbSthlm(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan) ja Facebook-tilin FinlandsAmbassadStockholm(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)suurlähetystö hoitaa itse.