Kunniamerkki toimittaja Mirka Kettuselle

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on myöntänyt toimittaja Mirka Kettuselle Suomen Valkoisen Ruusun Ritarikunnan ritarimerkin. Suurlähettiläs Maimo Henriksson luovutti kunniamerkin Tukholmassa 24. elokuuta 2023.

Toimittaja Mirka Kettunen ja suurlähettiläs Maimo Henriksson
Toimittaja Mirka Kettunen ja suurlähettiläs Maimo Henriksson

Mirka Kettunen on suomenkielinen toimittaja, joka on työskennellyt Ruotsin televisiossa vuodesta 1998 lähtien. Uransa aikana hän on haastatellut ja tehnyt tv-ohjelmia sadoista suomenkielisistä ihmisistä ja instituutioista Ruotsissa, Norjassa ja muualla Euroopassa. Työnsä kautta hän on uudistanut kuvaa Suomesta ja suomalaisuudesta sekä erityisesti suomenkielisestä vähemmistöstä Ruotsissa. Kettusen suomenkielisyys ja suomalainen identiteetti on hyvin vahva siitä huolimatta, että hän on syntynyt Ruotsissa.

Kettunen on opiskellut Lundin yliopiston lisäksi draamakirjoitusta Oxfordin yliopistossa, uskontotieteitä Harvardin yliopistossa sekä ohjaamista ja elokuvantekoa Prahan elokuvakoulussa. TV-toimittajan työn lisäksi Kettunen on myös tuottanut ja kirjoittanut lyhytelokuvia, joista hänet on myös palkittu USA:ssa.