Euroviisut Malmössä – infopaketti viisuihin matkustaville

Euroviisujen semifinaalit ja finaali järjestetään Malmössä 7.-11.5.2024. Olemme koonneet tähän uutiseen hyödyllistä tietoa viisuihin matkustamista varten.

Ennen matkaa

Ennen matkaa muista nämä:

  1. Matkustustiedotteet
  2. Matkustusilmoitus
  3. Matkavakuutus
  4. Matkustusasiakirja

Lue Ruotsin matkustustiedote ulkoministeriön verkkosivuilta(Linkki toiselle web-sivustolle.). Matkustustiedotteet sisältävät pitkän aikavälin tietoa maan tai alueen yleisestä turvallisuustilanteesta. Tieto on tarkoitettu matkustajan oman päätöksenteon tueksi. Ulkoministeriön matkustustiedotteet ovat suosituksia ja matkustaja vastaa matkustuspäätöksestään aina itse.

Tee ulkoministeriölle matkustusilmoitus osoitteessa www.matkustusilmoitus.fi(Linkki toiselle web-sivustolle.). Kun ilmoitat henkilö- ja yhteystietosi ja muut matkaa koskevat tiedot, ulkoministeriö voi matkan aikana tavoittaa sinut mahdollisessa poikkeustilanteessa.  

Riittävän kattava matkavakuutus on tarpeellinen yllättävien tilanteiden varalta.

Tarkista, että matkustusasiakirjasi(Linkki toiselle web-sivustolle.) ovat kunnossa. Pohjoismaiden välillä vallitsee Pohjoismaiden kansalaisia koskeva passivapaus. Matkustajana Suomessa tai Ruotsissa sinun on kuitenkin tarvittaessa voitava todistaa henkilöllisyytesi. Pidä siksi aina mukana voimassa olevalla henkilöllisyystodistus, esimerkiksi passi tai kansallinen henkilökortti.

Ota matkustusasiakirjoistasi (ainakin passin henkilötietosivu ja mahdollinen matkavakuutuskortti) kopiot ja säilytä niitä eri paikassa kuin alkuperäisiä asiakirjoja. Kopiot helpottavat ja nopeuttavat asiakirjojen hankkimista kadonneiden tilalle.

Hädässä matkalla

Kriisitilanteissa vastuu Ruotsissa olevien henkilöiden turvallisuudesta on maan omilla viranomaisilla, joiden antamaa ohjeistusta tulee noudattaa. Seuraa paikallisia tiedotusvälineitä, Suomen suurlähetystön ja ulkoministeriön(Linkki toiselle web-sivustolle.) verkkosivuja sekä edustuston sosiaalisen median kanavia.

Kiireellisen avun saamiseksi ota yhteyttä Ruotsin omiin pelastusviranomaisiin. Yleinen hätänumero Ruotsissa on 112.

Hätätilanteessa voit ottaa yhteyttä ulkoministeriön päivystykseen 24/7: puhelin +358 9 1605 5555 ja sähköposti [email protected]. Suurlähetystön verkkosivuilta löytyy yleistietoa edustustojen hätätilanteissa tarjoamasta avusta.

Jos passisi tai henkilökorttisi katoaa tai varastetaan, seuraa verkkosivujemme ohjeita. Tee heti rikos- tai katoamisilmoitus paikallisella poliisiasemalla ja pyydä ilmoituksesta itsellesi kopio. Tarvitset uuden passin hakemiseen lisäksi jonkin muun kuvallisen henkilöllisyystodistuksen. Mikäli lentoyhtiö vaatii passia, suurlähetystö voi myöntää tarvittaessa väliaikaisen passin kotimatkaa varten edustuston virka-aikana.

Tukholman-suurlähetystön konsulaatti vastaa yhteydenottoihin ensisijaisesti sähköpostitse [email protected]. Jos asiasi on kiireellinen, voit ottaa yhteyttä puhelimitse maanantaista perjantaihin virka-aikana, puh. +46 8 676 6700.

Suurlähetystön katuosoite on Gärdesgatan 9-11, 11527 Stockholm.

Palvelut Malmössä

Lisätietoja Euroviisuista ja tapahtumista löydät Eurovision Song Contest -verkkosivulta (englanniksi).(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Euroviisujen semifinaalit järjestetään 7. ja 9.5. ja finaali 11.5. Malmö Arenalla(Linkki toiselle web-sivustolle.).

Joukkoliikenne

Löydät tietoa Malmön julkisesta liikenteestä Skånetrafiken.se -verkkosivulta (ruotsiksi).(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Malmö Arenaa lähin sairaala

Skånes universitetssjukhus(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Carl Bertil Laurells gata 9, Malmö

Puh. +46 40 33 10 00

Lähin poliisiasema

Långhusgatan 9, 215 86 Malmö

Skånen poliisin verkkosivu(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Kuinka matkustat Malmöhön

Lentoliikenne

Lähin lentoasema sijaitsee Kööpenhaminassa(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Junat ja linja-autot

Junien aikataulut löytyvät sivulta sj.se (ruotsiksi)(Linkki toiselle web-sivustolle.) ja Tukholmasta liikennöivät linja-autoyhtiöt Cityterminalen verkkosivulta (ruotsiksi).(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Juna-aikataulut Kööpenhaminasta Malmöhön löytyvät sivulta dsb.dk/en/(Linkki toiselle web-sivustolle.) (englanniksi).

Suomessa ulkoministeriön päivystys toimii 24/7

Puh. +358 9 1605 5555 (puhelut tallennetaan)

Sähköpostitse [email protected]

Virka-aikana ma–pe klo 8.00–16.15 voit myös ottaa yhteyttä konsuliasioiden yksikköön (KPA-10):

Vaihde: puh. +358 295 16001

Sähköpostiosoite: [email protected]

Vaihde: puh. +358 295 16001

Sähköpostiosoite: [email protected]