Asiakaspalvelumme on ruuhkautunut

Kuluvan vuoden maaliskuusta lähtien passien kysyntä on kasvanut voimakkaasti, mistä johtuen suurlähetystön asiakaspalvelu on ruuhkautunut. Tällä hetkellä passiajan saa 2,5 kuukauden päähän.

Passi-, kansalaisuus- ja notaaripalveluita annetaan vain ajanvarauksella. Mikäli aikaa ei löydy, voit seurata peruutusaikoja ajanvarausjärjestelmässä(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan). Uusia aikoja vapautuu jatkuvasti. Ajanvarauspyyntöihin emme voi vastata lukuisten puheluiden ja sähköpostipyyntöjen vuoksi.

Ajankohtaista tietoa ja ohjeita on edustuston verkkosivuilla (avautuu uuteen ikkunaan), josta löydät vastaukset useimpiin ulkosuomalaisten asioita koskeviin kysymyksiin.

Passihakemuksen voi jättää Suomen edustustoissa ulkomailla tai Suomessa missä tahansa poliisiasemalla. (Helsinki-Vantaan lentoaseman lupapalvelupiste on tarkoitettu vain kiireellisiin lentomatkustajien passi-asioihin). Useimmilla poliisiasemilla on drop-in mahdollisuus, mitä meillä ei ole suurlähetystössä. Poliisiasemien palveluista löytyy tietoa Poliisin verkkosivuilla(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan).

Passivapaus on voimassa pohjoismaissa eli Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa ja Islannissa, mikä tarkoittaa, että pohjoismaiden kansalaiset voivat liikkua ja oleskella pohjoismaissa ilman passia. Henkilöllisyys on kuitenkin pystyttävä todistamaan. Kuljetusyhtiöiden verkkosivuilta pitää tarkastaa, mitä asiakirjoja ne hyväksyvät henkilöllisyyden tarkistamiseksi.

Kiitämme ymmärryksestä ja kärsivällisyydestä.