Slovakiassa uusia liikkumisrajoituksia pääsiäisen ajaksi

Slovakian hallitus on asettanut uusia rajoituksia maan sisällä liikkumiselle 8.-13.4.2020 välisenä aikana. Lisäksi kaikki maahan ulkomailta palaavat ohjataan suoraan valtion laboratorio- ja karanteenikeskukseen jatkotoimenpiteitä varten

Slovakian hallitus on asettanut uusia maan sisäistä liikkumista koskevia rajoituksia pääsiäisen ajaksi

Rajoitukset ovat voimassa 8. -13. huhtikuuta ja niiden tarkoituksena on ehkäistä koronaviruksen leviämistä pääsiäislomaviikonlopun aikana. Pääsiäisenä kaikkien asukkaiden on pysyttävä omalla asuinpaikkakunnalla eli käytännössä kotona.

Sosiaalisia aktiviteetteja ja kokoontumisia on vältettävä.

Ruokakaupoissa ja apteekeissa voi kuitenkin asioida normaalia varovaisuutta noudattaen. Kaikissa julkisissa tiloissa on käytettävä hengityssuojainta tai muuta hengitystiet peittävää suojaa kuten esimerkiksi huivia. 

Toimenpiteet COVID-19: n leviämisen estämiseksi Slovakian tasavallassa 7.4.2020:

Kaikkien Slovakiaan 6.4.2020 palaavien on mentävä suoraan valtion ylläpitämään koronakeskukseen laboratorionäytteiden antamista varten. Keskuksessa on oltava niin kauan kuin koronatestituloksen saaminen vaatii. Jos testin tulos on negatiivinen, henkilö määrätään kotikaranteeniin 14 vuorokauden ajaksi. Karanteeni koskee kaikkia samassa taloudessa asuvia. Mikäli testitulos on positiivinen, on henkilön jäätävä koronakeskuksen tiloihin niin pitkäksi aikaa kuin sairaudesta paraneminen vaatii.

Keskuksessa suoritettavasta karanteenista voidaan tehdä poikkeus lääketieteellisen syyn niin edellyttäessä. Jos henkilö on esimerkiksi raskaana tai sairastaa vakavaa sairautta, sovitaan karanteenitoimenpiteistä tapauskohtaisesti terveysviranomaisten kanssa.

Kaikkien Slovakiaan 6.4.2020 jälkeen palaavien on ilmoitettava tulostaan omalle lääkärilleen puhelimitse tai sähköisesti. Lääkäri antaa todistuksen työkyvyttömyydestä karanteenin vuoksi.