Digitalisering och 5G på agendan när Brasiliens kommunikationsminister Fábio Faria besöker Finland

Brasiliens kommunikationsminister Fábio Faria besöker Finland fredagen den 5 februari 2021. Besöket är en del av en mer omfattande resa till fem länder, under vilken centrala brasilianska beslutsfattare kartlägger möjliga leverantörer av 5G-nät. Brasilien planerar en auktion av 5G-frekvenser våren 2021.

Finland är ur Brasiliens synvinkel en av de mest naturliga och pålitliga samarbetspartnerna i landets digitaliseringsprojekt. Finlands starka sidor är förutom teknisk expertis också hög digital säkerhet, tillförlitlighet och öppenhet. Under besöket diskuteras i synnerhet säkerhets- och lagstiftningsfrågor i anslutning till 5G-näten. Brasiliens kommunikationsminister träffar bland annat utvecklings- och utrikeshandelsminister Ville Skinnari och har ett videomöte med kommunikationsminister Timo Harakka.

Finland har nära och konstruktiva samarbetsrelationer med Brasilien. Brasilien är Finlands största handelspartner i Latinamerika. Som ett land med 220 miljoner invånare erbjuder Brasilien finländska företag många möjligheter att utvidga samarbetet och partnerskapen.
 

Ytterligare information: Annina Barbosa, utrikessekreterare, tfn +358 50 438 3222, och Jouko Leinonen, Finlands ambassadör i Brasilien, tfn +55 61 8111 7231
Utrikesministeriets e-postadresser har formen [email protected].