Förhandsröstning i kommunalvalet 2021 i Serbien

Förhandsröstning i kommunalvalet 2021 i Serbien

Tiden för förhandsröstning i kommunalvalet 2021 i Serbien har ändrats: Kommunalvalet förrättas i Finland söndagen den 13 juni 2021. Du kan förhandsrösta på Finlands ambassad i Belgrad den 2-5 juni 2021 kl. 9-12. Du kan också rösta genom brevröstning. På grund av coronaläget rekommenderar vi att beställa brevröstningsmaterialet även om du planerar att förhandsrösta på förhandsröstningsstället.

Vid kommunalval är rösträtten bunden till den kommun där du är bosatt. Därför är finländare som är permanent bosatta utomlands inte röstberättigade i kommunalvalet. Röstberättigade är också Medborgare av andra EU-medlemsstater samt isländska och norska medborgare som är bosatta i Finland samt medborgare av andra stater, om de har bott i Finland utan avbrott i minst två år.

Röstberättigade är personer, som senast på valdagen den 13.6.2021 fyller 18 år. 

I Serbien kan du förhandsrösta på Finlands ambassad:

Adress:

Birčaninova 29
11000 Belgrade

Tel. +381 11 30 65 400

Tid:
on-lö 2.-5.6. kl. 9-12

Vid kommunalval kan man också rösta genom brevröstning. Det är justitieministeriet som ansvarar för brevröstningen. Beställ brevröstningsmaterialet också om du planerar att förhandsrösta utomlands 7–10 april. På grund av coronapandemin kan det hända att förhandsröstningen inte kan ordnas på det anmälda röstningsstället, om landets myndigheter inför nya restriktioner på kort varsel. Information om brevröstningLänk till en annan webbplats..

Mera information på webbplatsen: vaalit.fiLänk till en annan webbplats.