Suomen kesä on tapahtumia täynnä!

Suomessa suvessa pääsee nauttimaan niin festivaaleista, markkinoista kuin urheilutapahtumistakin. Kesän tapahtumista löytyy takuulla jokaiselle jotakin – katso poiminnat tästä!

Musiikki

Raumanmeren Juhannus

21.–23.6.2018, Rauma

Legendaarista RMJ-festivaalia juhlitaan tänäkin vuonna Rauman Otanlahdella. Ibiza-henkisessä tapahtumassa vietetään keskikesän juhlaa monipuolisesta artistikattauksesta nauttien. Ulkomaisista artisteista RMJ:ssä esiintyvät mm. Tungevaag & Raaban (SWE) ja Basshunter (SWE). Kotimaan artisteja ja bändejä tapahtumassa edustavat puolestaan mm. Apulanta, Haloo Helsinki!, Jenni Vartiainen, Cheek ja JVG.

Lue lisää: http://www.rmj.fi/(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)

Kuva: Sami Mutka / Provinssirock 2017

Provinssirock

28.–30.6.2018, Seinäjoki

Yksi kesän suurimmista festareista, Provinssirock, järjestetään tänä kesänä jo 40. kertaa. Festivaalin odotetaan keräävän kymmeniätuhansia kävijöitä Seinäjoen Törnävänsaareen. Provinssirockin esiintyjäkaarti on yksi Suomen festarikesän monipuolisimmista, ja mieluisia esiintyjiä löytyy niin rockin, hiphopin kuin konemusiikinkin ystäville. Tänä vuonna festarilla esiintyvät mm. The Sounds (SE), Volbeat (DK), French Montana (USA), The Offspring (USA), Antti Tuisku, Cheek, Jenni Vartiainen ja Pikku G.

Lue lisää: https://www.provinssi.fi/(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)

Ruisrock

6.–8.7.2018, Turku

Jo vuodesta 1970 asti järjestettyä Ruisrockia vietetään jälleen Turun Ruissalossa. Tapahtuma on ollut kävijämääriltään jo pitkään yksi Suomen suurimmista festareista. Tänäkin vuonna Ruisrockin esiintyjäkaarti on yksi kesän nimekkäimmistä, ja lavalla nähdään mm. ulkomaiset huippunimet The Chainsmokers (USA), Marshmello, Dua Lipa (UK) ja N.E.R.D. Kotimaisesta musiikkitarjonnasta vastaavat puolestaan mm. Cheek, Haloo Helsinki! ja JVG.

Lue lisää: http://www.ruisrock.fi/(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)

Savonlinnan Oopperajuhlat

6.7.–4.8.2018, Savonlinna

Kesä 2018 on oopperanystävän unelmien täyttymys: Olavinlinnan illoissa soivat suuret romanttiset klassikot. Oopperajuhlien uutuus on Tšaikovskin Patarouva, joka kuljettaa Puškinin ajan romanttiselle Venäjälle. Vahvat tarinat jatkuvat Faustissa, joka syntyy uudelleen 16 vuoden tauon jälkeen, ja Otellossa, joka saa linnan muuritkin tihkumaan mustasukkaisuutta. Kesän vieras on maineikas italialainen Festival Puccini Toscanasta, säveltäjämestarin luomistyön lähteiltä. Hienon kesän täydentää Oopperajuhlien oma, rakastettu Madama Butterfly.

Lue lisää: http://operafestival.fi/fi(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)

Kaustisen kansanmusiikkijuhlat

9.-15.7.2018, Kaustinen

Kaustisen kansanmusiikkijuhlat on viiden vuosikymmenen ajan kuulunut Pohjoismaiden ja koko Euroopan keskeisimpiin kansanmusiikkitapahtumiin. Pienen kylän suuri juhla on musiikin ystävien, ammattilaisten ja harrastajien, kotimaisen ja kansainvälisen kansanmusiikin ja kansantanssin, satojen esiintymisten, työpajojen, puskasoittojen ja jamien vallaton yhdistelmä.

Lue lisää: http://kaustinen.net/(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)

Seinäjoen Tangomarkkinat

Kuva: Viacheslav Vinokurov / Seinäjoen Tangomarkkinat

11.–15.7.2018, Seinäjoki

Seinäjoen Tangomarkkinat houkuttelee jälleen heinäkuussa tangomusiikin ystäviä Pohjanmaalle. Tämä Suomen suurimpiin kesätapahtumiin lukeutuva tangofestivaali pitää sisällään mm. lavatansseja, konsertteja ja tanssikilpailuja. Tapahtumaviikon kohokohtia ovat perinteisesti tangokuninkaan ja -kuningattaren valinnat.

Lue lisää: http://www.tangomarkkinat.fi/(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)

Ilosaarirock

13.–15.7.2018, Joensuu

Itä-Suomen suurimmat festarit pidetään perinteisesti Joensuun Laulurinteellä. Ilosaarirockin esiintyjälista on monipuolinen ja tarjolla on musiikkia moneen makuun. Tapahtumassa esiintyvät tänä vuonna mm. Cheek, Apulanta, Nightwish, Amorphis, Jenni Vartiainen ja Zara Larsson (SWE).

Lue lisää: http://www.ilosaarirock.fi/2018/(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)

Pori Jazz

14.–22.7.2018, Pori

Euroopan merkittävimpiin rytmimusiikin festivaaleihin lukeutuva Pori Jazz järjestetään tänä vuonna jo 53. kertaa. Tapahtuman pääkonsertit järjestetään tuttuun tapaan Porin Kirjurinluodolla. Tänä kesänä Porissa päästään nauttimaan mm. seuraavien maailmanluokan artistien esityksistä: Alanis Morisette (CAN), James Blunt (UK), Nick Cave (AU), Burt Bacharach (USA) ja Jess Glynne (UK).

Lue lisää: http://porijazz.fi/fi/(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)

Kuhmon Kamarimusiikki

Kuva: Juuso Westerlund / Kuhmon Kamarimusiikki 2017

13.–26.7.2018, Kuhmo

Kuhmon Kamarimusiikki on Suomen vanhin ja kävijämäärältään suurin kamarimusiikin tapahtuma, joka on saanut myös kansainvälistä tunnustusta. Tänä kesänä Kuhmo täyttyy kahden viikon ajaksi unelmista, sillä Kuhmon Kamarimusiikin kesän 2018 teemana on Unelmien kauppa.

Lue lisää: https://kuhmofestival.fi/(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)

Tammerfest

19.–21.7.2018, Tampere

Heinäkuun toiseksi viimeisenä viikonloppuna vietetään Tampereella kaupunkifestivaali Tammerfestiä. Kolmipäiväisen festivaalin pääkonsertit järjestetään Ratinanniemessä, mutta pienempiä tapahtumia ja konsertteja pidetään mm. Keskustorilla ja Pakkahuoneella sekä lukuisilla klubeilla eri puolilla Tampereen keskustaa. Ratinanniemeen nousevalla Tammerfestin päälavalla nähdään tänä vuonna mm. Kaija Koo, Cheek, Lauri Tähkä, Sanni, Nylon Beat ja JVG.

Lue lisää: http://tammerfest.fi/(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)

Qstock

27.–28.7.2018, Oulu

Pohjoisen Suomen suurin festari koetaan jälleen Oulussa, Kuusisaaren ja Raatinsaaren alueella. Viime vuonna 32 000 kävijää houkutellut festivaali tuo Ouluun tänäkin vuonna kovan kattauksen artisteja sekä Suomesta että ulkomailta, mm. Hurts (UK), Lily Allen (UK), Cheek, Saara Aalto, The Rasmus ja Elastinen.

Lue lisää: https://www.qstock.fi/(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)

Blockfest

Kuva: Kyösti Karila / Blockfest 2017

17.–18.8.2018, Tampere

Kesän kovin hiphopfestivaali Blockfest järjestetään tänä vuonna jo 11. kertaa. Tampereen Ratinanniemeen nousevalla festarialueella kuullaan hiphopin kovimpia nimiä Suomesta täydennettynä ulkomaisilla huippuesiintyjillä, mm. Travis Scott (USA), Juicy J (USA), Lil Pump (USA) ja Post Malone (USA). Suomalaisista artisteista tapahtumassa nähdään mm. Cheek, Evelina, Nelli Matula, Paperi T ja Mikael Gabriel.

Lue lisää: http://www.blockfest.fi/(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)

Weekend Festival

17.–19.8.2018, Helsinki

Loppukesän odotetuimpiin festareihin lukeutuu ehdottomasti myös Helsingin Hietaniemen rannalla järjestettävä Weekend Festival. Kansainvälistä tunnelmaa huokuva tapahtuma tuo Helsinkiin nimekkään esiintyjäkaartin, joka pitää sisällään useita maailmanluokan tähtiä. Tänä vuonna Weekend Festivalin lavalla nähdään mm. Axwell & Ingrosso (SWE), David Guetta (FRA), Hardwell (NL), Macklemore (USA), Martin Garrix (NL) ja Migos (USA). Ulkomaisten huippunimien lisäksi tapahtumassa esiintyy useita kotimaan kärkinimiä, joiden joukossa mm. Elastinen ja Mikael Gabriel.

Lue lisää: https://www.wknd.fi/fi(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)

Flow Festival

10.–12.8.2018, Helsinki

Flow esittelee musiikkia laajasti vanhan koulun legendoista ajankohtaisiin ​​tulokkaisiin. Musiikin lisäksi festivaali panostaa visuaaliseen taiteeseen ja ravintolaelämyksiin. Vain lyhyen kävelymatkan päässä Helsingin keskustasta festivaali sykkii elämää ja imaisee kävijänsä ainutlaatuiseen Flow-tunnelmaan. Tänä vuonna esiintyjiä ovat mm. Kendrick Lamar (USA), Arctic Monkeys (UK), Patti Smith (USA), Lykke Li (SWE), Fleet Foxes (USA), Alma (FI), Charlotte Gainsbourg (FRA) ja  Bonobo (UK).

Lue lisää: https://www.flowfestival.com/(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)

Tapahtumat

Keskiaikaiset markkinat

Kuva: Sami Maanpää / Keskiaikaiset markkinat

28.6.–1.7.2018, Turku

Turun Vanhalla Suurtorilla järjestetään Suomen suurin keskiaika- ja muinaistapahtuma. Luvassa on taattua toritunnelmaa suoraan menneisyydestä koko perheelle. Tarjolla on käsityöläisten taidonnäytteitä, leikkejä ja puuhaa lapsille, musiikkiesityksiä sekä paljon muuta.

Lue lisää: http://keskiaikaisetmarkkinat.fi/(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)

Kotkan Meripäivät

26.–29.7.2018, Kotka

Kotkan meripäivät on yksi Suomen perinteikkäimmistä kesätapahtumista. Vuonna 1962 ensimmäisen kerran järjestetty tapahtuma pitää sisällään monenlaisia alatapahtumia, kuten Merimarkkinat, urheilutapahtumia ja Lasten Meripäivät. Lisäksi Kotkan Kantasatamassa sijaitsevalla V2 areenalla esiintyvät mm. Happoradio, Ismo Alanko, Mira Luoti ja Stam1na.

Lue lisää: https://www.meripaivat.com/(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)

Tampereen Teatterikesä

6.–12.8.2018, Tampere

Tampereen Teatterikesä on yksi Euroopan merkittävimmistä teatterifestivaaleista, joka toimii näyteikkunana sekä suomalaisen että kansainvälisen teatterin parhaimmistoon. Teatterikesän korkealaatuinen ohjelmisto sisältää muun muassa 2000-luvun draamaa, klassikkotulkintoja, tanssiteatteria, nykysirkusta ja katuteatteria. Tänä vuonna Tampereen Teatterikesä viettää tänä vuonna 50-vuotisjuhlia, ja luvassa on seitsemän päivää teatterin juhlaa.

Lue lisää: http://www.teatterikesa.fi/(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)

Helsingin juhlaviikot

17.8.–2.9.2018, Helsinki

Juhlaviikot on suuri monitaidefestivaali, joka tarjoaa ainutlaatuisia taide-elämyksiä niin musiikin, teatterin, taidenäyttelyiden kuin elokuvaesityksienkin muodossa. Tapahtumia järjestetään eri puolilla Helsinkiä mm. teattereissa, museoissa, toreilla ja puistoissa. Tapahtuman aikana Helsingissä vietetään myös Taiteiden yötä 23.8.2018.

Lue lisää: http://www.helsinginjuhlaviikot.fi/(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)

Urheilu

Suunnistuksen Jukolan viesti

Kuva: Kimmo Hirvonen / Jukolan viesti

16.–17.6.2018, Lahti/Hollola

Jukolan viesti, yksi maailman suurimmista suunnistuskilpailuista, kilpailtiin ensi kerran v. 1949 Helsingin seudulla ja siitä lähtien joka vuosi ympäri maata Hankoniemeltä Lappiin ja Laitilasta Joensuuhun. Jukolan viesti on korkealle arvostettu kansainvälinen suunnistusseurojen huippujoukkueiden mittelö, mutta nykyisin viesteihin voivat osallistua myös ei-seurajoukkueet. Niistä pääosa on työpaikkajoukkueita, mutta mukana on myös erilaisia harrastuskerhoja, sukujoukkueita ja kaveriporukoita. Kisapaikalla on yleensä 30 000 – 40 000 henkilöä; osanottajien lisäksi huoltajia, perheenjäseniä ja katsojia. He yöpyvät kisan ajan kilpailukeskuksen vieressä tuhansissa teltoissa ja asuntovaunuissaan.

Lue lisää: http://www.jukola.com/2018/(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)

Sulkavan Suursoudut

5.–8.7.2018, Sulkava

On sanonta, että suomalaiset hullut lasketaan talvisin Finlandia-hiihdossa ja kesäisin Sulkavalla puuvenesouduissa. Partalansaarta on kierretty soutamalla kilpaillen jo vuodesta 1968 lähtien, ja vuosien varrella pienestä tapahtumasta on kasvanut Suomen suurin soututapahtuma. Luvassa on ohjelmaa kaikenikäisille soudun ystäville.

Lue lisää: http://www.suursoudut.fi/fi/etusivu/(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)

Yleisurheilun Kalevan kisat

19.–22.7.2018, Jyväskylä

Kalevan kisat eli yleisurheilun Suomen-mestaruuskilpailut järjestetään tänä vuonna Jyväskylässä, jossa kilpailut käydään Harjun stadionilla. Kaikkiaan kisat ovat 111:nnet ja kuudennet Jyväskylässä pidettävät. Neljän päivän tapahtuma kerää Suomen yleisurheiluhuiput yhteen ja luo jännittäviä hetkiä urheilun ystäville.

Lue lisää: https://kalevankisat.fi/(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)

Neste Rally Finland

26.–29.7.2018, Jyväskylä

Nopeista sorateistään tunnettua Suomen rallia on ajettu jo vuodesta 1952. Tänä vuonna Suomen MM-ralli ajetaan heinäkuun lopulla pääosin Jyväskylän ympäristössä. Ralli kerää teiden varsille ja Jyväskylän keskustaan satojatuhansia autourheilun ystäviä.

Lue lisää: https://www.nesterallyfinland.fi/(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)

Kuninkuusravit

Kuva: Suomen Hippos / Ilkka Nisula / Kuninkuusravit 2017

28.–29.7.2018, Rovaniemi

Kuninkuusravit on Suomessa raviurheilun vuoden päätapahtuma sekä urheilullisesti että yleisön ja median kannalta. Ensimmäiset Kuninkuusravit järjestettiin vuonna 1924. Tänä kesänä ravikuninkaalliset kruunataan Rovaniemen Mäntyvaaran raviradalla.

Lue lisää: https://kuninkuusravit.fi/(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)

Yleisurheilun Suomi–Ruotsi-maaottelu

31.8.–1.9.2018, Tampere

Legendaarinen yleisurheilun Ruotsi-ottelu kilpaillaan toistamiseen Tampereella, Ratinan stadionilla. Ruotsi-ottelun kaksinkamppailut, yleisön kiihkeä kannustus ja yhteishenki luovat puitteet tapahtumalle, joka etsii vertaistaan! Pääsyliput on syytä ostaa ajoissa, sillä Ratinan Stadionilla on selkeästi Olympiastadionia pienempi katsomokapasiteetti.

Lue lisää: http://www.ruotsiottelu.fi/(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)