Koronavirusuutiset San Marinossa

Ulkorajavalvonta poistunut Suomen ja San Marinon välillä. San Marinoon saa rajoituksitta matkustaa Italiasta keltaisilta ja valkoisilta alueilta. Maskipakko voimassa edelleen sekä ulko- että sisätiloissa paitsi ulkosalla oleville rokotetuille henkilöille.

Artikkelia päivitetty 1.6.2021. Alkuperäinen artikkeli julkaistu 19.3.2020

Ulkoministeriö on koonnut usein kysyttyjä kysymyksiä matkustamisesta ja koronaviruksesta sekä vastaukset niihin.(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Suomen Rooman-suurlähetystö ja ulkoministeriö seuraavat tilannetta.  

 

San Marinoon saa rajoituksitta matkustaa Italiasta keltaisilta ja valkoisilta alueilta. Maskipakko voimassa edelleen sekä ulko- että sisätiloissa paitsi ulkosalla oleville rokotetuille henkilöille.

Artikkelia päivitetty 21.6.2021. Alkuperäinen artikkeli julkaistu 19.3.2020

Ulkoministeriö on koonnut usein kysyttyjä kysymyksiä matkustamisesta ja koronaviruksesta sekä vastaukset niihin.Linkki toiselle web-sivustolle.(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Suomen Rooman-suurlähetystö ja ulkoministeriö seuraavat tilannetta.  

Rajoitukset 

San Marinoon saa rajoituksitta matkustaa Italiasta keltaisilta ja valkoisilta alueilta. Liikkuminen Italian punaisilta alueilta on sallittua työn, sairauden, opiskelun tai muun kiireellisen syyn takia omailmoituslomakkeella.

Jos matkailija on vieraillut muissa maissa kun Italia ja Vatikaani 14 edeltävän vuorokauden aikana, on hänen näytettävä todistus siitä, että hänet on rokotettu tai että hän on sairastanut ja parantunut koronaviruksesta viimeisten 6 kk sisällä tai on hänen  näytettävä 48 vrk sisällä tehty negatiivinen PCR koronatestitulos. Testitodistus on lähetettävä sähköpostitse terveysviranomaisille osoitteeseen [email protected]. San Marinossa asuville riittää, että ilmoittavat paikallisille terveysviranomaisille olleensa muualla kuin Italiassa ja Vatikaanissa viimeisen 14vrk aikana.  Lisätietoja matkustamisesta löytyy San Marinon ulkoministeriö.n sivuiltaLinkki toiselle web-sivustolle.(Linkki toiselle web-sivustolle.) (vain italiaksi).

 

Liikkeet, hotellit ja kuntosalit ovat auki. Ravintolat ja kahvilat ovat auki rajoituksitta, näin myös museot. Ulkonaliikkumisrajoitukset ovat poistettu.

San Marino tarjoaa maassa yöpyville ei Italiassa kirjoilla oleville turisteille Sputnik rokotetta hintaan 50e.

 

Ulkorajavalvonta poistettu Suomen ja San Marinon välisessä liikenteessä. 

 

Suurlähetystön asiakaspalvelu 

Suurlähetystön puhelinpalvelu on avoinna maanantaista perjantaihin klo 9-12, puhelin +39 331 664 0852.

Muina aikoina voitte lähettää sähköpostia osoitteeseen [email protected].

Virka-ajan ulkopuolella ja vain hätätapauksissa voit olla yhteydessä Ulkoministeriön päivystyskeskukseen:

[email protected] tai puhelimitse numeroon +358 9 160 55555

Suurlähetystö suosittelee matkustusilmoituksen (Linkki toiselle web-sivustolle.)tekemistä kaikille matkailijoille ja maassa jo oleskeleville. Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen [email protected]

Lisätietoja:

THL on julkaissut ajankohtaista tietoa koronaviruksesta yleensä(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Tietoa koronaviruksesta San Marinossa saa numerosta 0549 994001 sekä Protezione Civilen numeroista 0549 883401 ja 0549 88340202.

Lisätietoja koronaviruksesta San Marinon sosiaaliturvainstituutin sivulta (italiaksi).(Linkki toiselle web-sivustolle.)

 

Yleinen hätänumero on 112.

Rajavartiolaitos: tiedotteet rajaliikenteestä(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Rooman-suurlähetystö Facebookissa. (Linkki toiselle web-sivustolle.)

Rooman-suurlähetystö Twitterissä.(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Kysymyksiä ja vastauksia matkustamisesta ja koronaviruksesta Ulkoministeriön sivuilla.(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Koronavirusuutiset Ulkoministeriön sivuilla.(Linkki toiselle web-sivustolle.)