Förhandsröstning utomlands i kommunalvalet 2021

Kommunalvalet förrättas i Finland söndagen den 13 juni 2021. Du kan förhandsrösta i Singapore den 2–5 juni. Beställ brevröstningsmaterialet omedelbart eftersom nuvarande exceptionella förhållandena kan påverka postgången.

Vid kommunalval är din rösträtt bunden till den kommun där du är bosatt. Därför är finländare som är permanent bosatta utomlands inte röstberättigade i kommunalvalet.

Vid kommunalval kan man också rösta genom brevröstning. Beställ brevröstningsmaterialet också om du planerar att förhandsrösta utomlands 2–5 juni. På grund av coronapandemin kan det hända att förhandsröstningen inte kan ordnas på det anmälda röstningsstället, om landets myndigheter inför nya restriktioner på kort varsel. Du hittar datum, anvisningar och material om brevröstning på webbplatsen vaalit.fi(Länk till en annan webbplats.). Du kan beställa brevröstningsmaterialet endast till en adress utomlands.

Om du misstänker att det inte går att skicka brevröstningsmaterialet till det land du befinner dig i, kontakta justitieministeriets servicenummer eller WhatsApp-meddelandetjänst för valfrågor som du hittar på webbplatsen om brevröstning(Länk till en annan webbplats.). Materialet kan eventuellt levereras genom ett kurirföretag.

Alternativt kan du förhandsrösta på ett förhandsröstningsställe i Singapore

  • 2. - 4.6. kl 10-17
  • 5.6. kl 10-14

Address: Embassy of Finland, 101 Thomson Road, #210-03 United Square, Singapore 307591

En förteckning över kandidaterna i hela landet finns på justitieministeriets webbplats för resultattjänster(Länk till en annan webbplats.).

Information om förhandsröstningen finns också på Finland-Samfundets websida(Länk till en annan webbplats.) (Öppnar nytt fönster)