Viikin city-lehmistä mallia Aasian koulutukseen?

Erityisasiantuntija Anna Korpi kirjoittaa opetusministeriön blogissa city-lehmistä ja Aasian koulutuksesta

Tutustuin vasta pari vuotta sitten Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan Viikin opetustilan lehmien laitumelle laskuun. Tutkimustilan lehmät lasketaan laitumelle ensimmäistä kertaa talven jälkeen aina toukokuun alussa ja tapahtumasta on kasvanut tuhansien ihmisten kansanjuhla. Jos et ole itse kokenut tätä city-lehmien kesänaloitusta, niin vilkaise meininkiä tästä(Linkki toiselle web-sivustolle.) Ylen taltioinnista.


Kouluvuoden loppu ja kesän alku aiheuttavat usein oppilaille ja opettajille samanlaista hilpeyttä ja hyppelyä. Kaikki muistavat omalta koulupolulta miltä kirmaaminen kesälaitumelle kesäkuun alussa tuntui. Toisin on kuitenkin monissa muissa maissa, erityisesti Aasiassa ja asemapaikassani Singaporessa. Täällä koulujen kesäkauden loma on lyhyempi, vain noin kuukauden mittainen, mutta silti harva lapsista viettää sitä oikeasti lomaillen.

Lue koko teksti linkistä: https://kvlinjaukset.wordpress.com/2019/06/13/viikin-city-lehmista-mallia-aasian-koulutukseen/#more-100(Linkki toiselle web-sivustolle.) 

Anna Korpi
Counsellor, Education and Science
#TeamFinlandKnowledge, Kaakkois-Aasia
@AnnaKorpi