Kuinka haet viisumia Pietarissa

VFS Global -viisumikeskus

Viisumihakemuksia vastaanotetaan VFS Global -viisumikeskuksissa. Viisumihakemuksen jättämistä varten on varattava aika VFS Globalin kotisivuilta(Linkki toiselle verkkosivustolle)Lisätietoja viisumihakemukseen vaadittavista liitteistä löydätte täältä(Linkki toiselle verkkosivustolle).

  • Osoite: VFS Global -viisumikeskus, Ulitsa Marata 5, Pietari. 

Suomen Pietarin-pääkonsulaatin viisumiyksikkö

Diplomaatti- tai virkapassin haltijat sekä Suomen tai EU-kansalaisten perheenjäsenet voivat edelleen jättää hakemuksensa myös edustustoihin. Perheenjäseneksi katsotaan puoliso, lapsi tai lapsen huoltaja (alle 18-vuotiaat lapset, kun kyseessä on Suomen kansalainen; alle 21-vuotiaat lapset, kun kyseessä on toisen EU-maan kansalainen). Ajanvaraus [email protected]

Suomen Pietarin-pääkonsulaatin konsulipalveluyksikkö palvelee viisumi- ja konsuliasiakkaita toistaiseksi vain ennakkoajanvarauksella. Kaikki kysymykset pyydetään esittämään sähköpostilla [email protected].

  • Osoite: Preobrazhenskaja ploshchad 4, käynti viisumiyksikköön pereulok Radishchevan puolelta

  • Avoinna: arkisin 9.00–12.00, 13.00–15.30

  • Tiedustelut: viisumiasioissa + 7 (812) 331 7603 maanantaista perjantaihin klo 9 - 12 ja väliaikaisesti myös klo 13 - 15.

  • Sähköposti: [email protected]

Suomen Pietarin-pääkonsulaatin viisumiyksikölle jätettävä viisumihakemus on täytettävä sähköisesti viisumikeskuksen verkkosivuilla olevalla lomakkeella(Linkki toiselle verkkosivustolle). Viisumihakemukset ja viisumia varten tarvittavat asiakirjat otetaan viisumiyksikössä vastaan vain ajanvarauksella.

Tietoa ajantasaisista rajanylitysohjeista löytyy rajavartiolaitoksen sivuilta.(Linkki toiselle verkkosivustolle)

Oleskelulupien vastaanotto

 

Oleskelulupatiedustelut sähköpostitse [email protected] ja puhelimitse +7 812 331 7600 maanantaista torstaihin 14.00 – 15.00.  Ajanvaraus linkistä(Linkki toiselle verkkosivustolle)