Viisumin hakeminen Pietarissa ja muualla Venäjällä

Huomio!

Suomi on keskeyttänyt viisumihakemusten vastaanoton muiden Schengen-valtioiden tavoin 19.3. alkaen, lukuun ottamatta poikkeusryhmien hakemuksia. Poikkeusryhmiin kuuluvat diplomaatti- ja virkapassin haltijat, suomalaisten perheenjäsenet, kansainvälisen rahtiliikenteen kuljettajat sekä hautajaisiin Suomeen matkustavat hakijat. 

Oleskelulupien vastaanotto on väliaikaisesti keskeytetty muutamin poikkeuksin. Oleskelulupahakemuksen jättäminen vaatii aina sähköisen ajanvarauksen, jonka voi tehdä  viisumikeskuksen sivuilla.
 
Suomen Pietarin-pääkonsulaatin konsulipalveluyksikkö palvelee viisumi- ja konsuliasiakkaita toistaiseksi vain ennakkoajanvarauksella. Viisumiasioissa (passin nouto, poikkeusryhmien viisumihakemukset) ajanvaraus tulee tehdä sähköpostitse [email protected]

Suomen Pietarin-pääkonsulaatin viisumiyksikkö

  • Osoite: Preobrazhenskaja ploshchad 4, käynti viisumiyksikköön pereulok Radishchevan puolelta

  • Avoinna: arkisin 9.00–12.00, 13.00–15.30

  • Tiedustelut: viisumiasioissa + 7 (812) 331 7603 maanantaista perjantaihin klo 9 - 12 ja väliaikaisesti myös klo 13 - 16.

  • Sähköposti: [email protected]

Suomen Pietarin-pääkonsulaatin viisumiyksikölle jätettävä viisumihakemus on täytettävä sähköisesti viisumikeskuksen verkkosivuilla olevalla lomakkeella. Viisumihakemukset ja viisumia varten tarvittavat asiakirjat otetaan viisumiyksikössä vastaan vain ajanvarauksella.