Viisumin hakeminen Pietarissa ja muualla Venäjällä

Huomio!

Suomi on keskeyttänyt viisumihakemusten vastaanoton muiden Schengen-valtioiden tavoin 19.3. alkaen, lukuun ottamatta poikkeusryhmien hakemuksia. Poikkeusryhmiin kuuluvat diplomaatti- ja virkapassin haltijat, suomalaisten perheenjäsenet, suomalaisten seurustelukumppanit, kansainvälisen rahtiliikenteen kuljettajat, kiinteistönomistajat sekä hautajaisiin Suomeen matkustavat hakijat.  Erityisryhmien viisumihakemusten vastaanotto Venäjällä siirtyy Suomen edustustoista viisumikeskuksiin. 

Perheenjäsenet voivat jättää hakemukset edelleen edustustoihin. 

Diplomaatti- tai virkapassin haltijat sekä Suomen tai EU-kansalaisten perheenjäsenet voivat edelleen jättää hakemuksensa myös edustustoihin. Perheenjäseneksi katsotaan puoliso, lapsi tai lapsen huoltaja (alle 18-vuotiaat lapset, kun kyseessä on Suomen kansalainen; alle 21-vuotiaat lapset, kun kyseessä on toisen EU-maan kansalainen). Ajanvaraus [email protected]Oleskelulupahakemuksia otetaan vastaan muilta ryhmiltä paitsi kausityöntekijöiltä. Oleskelulupahakemuksen jättäminen vaatii aina sähköisen ajanvarauksen, jonka voi tehdä täällä
 
Suomen Pietarin-pääkonsulaatin konsulipalveluyksikkö palvelee viisumi- ja konsuliasiakkaita toistaiseksi vain ennakkoajanvarauksella. Kaikki kysymykset pyydetään esittämään sähköpostilla [email protected]

Suomen Pietarin-pääkonsulaatin viisumiyksikkö

  • Osoite: Preobrazhenskaja ploshchad 4, käynti viisumiyksikköön pereulok Radishchevan puolelta

  • Avoinna: arkisin 9.00–12.00, 13.00–15.30

  • Tiedustelut: viisumiasioissa + 7 (812) 331 7603 maanantaista perjantaihin klo 9 - 12 ja väliaikaisesti myös klo 13 - 15.

  • Sähköposti: [email protected]

Suomen Pietarin-pääkonsulaatin viisumiyksikölle jätettävä viisumihakemus on täytettävä sähköisesti viisumikeskuksen verkkosivuilla olevalla lomakkeella. Viisumihakemukset ja viisumia varten tarvittavat asiakirjat otetaan viisumiyksikössä vastaan vain ajanvarauksella.