Viisumin hakeminen Pietarissa ja muualla Venäjällä

Huomio!

Suomi on keskeyttänyt viisumihakemusten vastaanoton muiden Schengen-valtioiden tavoin 19.3. alkaen, lukuun ottamatta poikkeusryhmien hakemuksia. Poikkeusryhmiin kuuluvat diplomaatti- ja virkapassin haltijat, suomalaisten perheenjäsenet, oleskeluluvalla Suomessa oleskelevan perheenjäsenet, suomalaisten seurustelukumppanit, Suomessa laillisesti oleskelevien ulkomaalaisten seurustelukumppanit, kausityöntekijät, kansainvälisen rahtiliikenteen kuljettajat, kiinteistönomistajat sekä hautajaisiin Suomeen matkustavat hakijat. Erityisryhmien viisumihakemusten vastaanotto Venäjällä siirtyy Suomen edustustoista viisumikeskuksiin. (avautuu uuteen ikkunaan) 

Perheenjäsenet voivat jättää hakemukset edelleen edustustoihin. 

Diplomaatti- tai virkapassin haltijat sekä Suomen tai EU-kansalaisten perheenjäsenet voivat edelleen jättää hakemuksensa myös edustustoihin. Perheenjäseneksi katsotaan puoliso, lapsi tai lapsen huoltaja (alle 18-vuotiaat lapset, kun kyseessä on Suomen kansalainen; alle 21-vuotiaat lapset, kun kyseessä on toisen EU-maan kansalainen). Ajanvaraus [email protected]

 

Oleskelulupahakemusten vastaanotto siirtyy Pietarin pääkonsulaatista viisumikeskukseen Marata-kadulle 1.2.2021 alkaen. (avautuu uuteen ikkunaan)

 

Suomen Pietarin-pääkonsulaatin konsulipalveluyksikkö palvelee viisumi- ja konsuliasiakkaita toistaiseksi vain ennakkoajanvarauksella. Kaikki kysymykset pyydetään esittämään sähköpostilla [email protected]

Suomen Pietarin-pääkonsulaatin viisumiyksikkö

  • Osoite: Preobrazhenskaja ploshchad 4, käynti viisumiyksikköön pereulok Radishchevan puolelta

  • Avoinna: arkisin 9.00–12.00, 13.00–15.30

  • Tiedustelut: viisumiasioissa + 7 (812) 331 7603 maanantaista perjantaihin klo 9 - 12 ja väliaikaisesti myös klo 13 - 15.

  • Sähköposti: [email protected]

Suomen Pietarin-pääkonsulaatin viisumiyksikölle jätettävä viisumihakemus on täytettävä sähköisesti viisumikeskuksen verkkosivuilla olevalla lomakkeella(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan). Viisumihakemukset ja viisumia varten tarvittavat asiakirjat otetaan viisumiyksikössä vastaan vain ajanvarauksella.