Kuinka haet viisumia Petroskoissa?

Koronapandemian vuoksi Suomi ottaa viisumihakemuksia vastaan liikematkailijoilta, erityisryhmiltä sekä niiltä hakijoilta, joiden Suomen myöntämä vähintään kahden vuoden Schengen-monikertaviisumi on umpeutunut. Erityisryhmiin kuuluvat mm. diplomaatti- ja virkapassin haltijat, Suomessa pysyvästi oleskelevien perheenjäsenet, kansainvälisen rahtiliikenteen kuljettajat sekä pakottavista henkilökohtaisista syistä Suomeen matkustavat hakijat. Tietoa ajantasaisista rajanylitysohjeista ja hyväksytyistä erityisryhmistä löytyy  Suomen rajavartiolaitoksen kotisivuilta(Linkki toiselle verkkosivustolle) 

Viisumihakemusten vastaanotto

Viisumihakemuksia vastaanotetaan VFS Global -viisumikeskuksissa. Viisumikeskuksissa otetaan vastaan viisumihakemuksia liikematkailijoita sekä kaikilta niiltä hakijoilta, joiden Suomen myöntämä vähintään kahden vuoden Schengen-monikertaviisumi on umpeutunut. Lisäksi viisumihakemuksia otetaan vastaan kansainvälisen rahtiliikenteen kuljettajilta, sekä henkilökohtaisista ja pakottavista syistä viisumia hakevilta henkilöiltä.

Tietoa ajantasaisista rajanylitysohjeista ja hyväksytyistä erityisryhmistä löytyy rajavartiolaitoksen sivuilta.(Linkki toiselle verkkosivustolle)

Petroskoissa viisumihakemuksen voi jättää Suomen Petroskoin-viisumikeskukseen(Linkki toiselle verkkosivustolle)

Suomen viisumikeskus Petroskoissa

  • Osoite: Ulitsa Gogolya 6 , 2. kerros 
  • Tiedustelut: + 7 (8142) 59-98-01 tai +7 (8142) 33-08-30
  • Sähköposti: [email protected]

Viisumikeskuksen aukioloajat, yhteystiedot ja viisumihakemuslomake löytyvät viisumikeskuksen verkkosivuilta(Linkki toiselle verkkosivustolle)

Suomen Petroskoin-konsulaatin viisumiyksikölle jätettävä viisumihakemus on täytettävä sähköisesti viisumikeskuksen verkkosivuilla olevalla lomakkeella(Linkki toiselle verkkosivustolle)

Perheenjäsenet voivat jättää hakemukset edelleen edustustoihin. 

Diplomaatti- tai virkapassin haltijat sekä Suomen tai EU-kansalaisten perheenjäsenet voivat edelleen jättää hakemuksensa myös edustustoihin. Perheenjäseneksi katsotaan puoliso, lapsi tai lapsen huoltaja (alle 18-vuotiaat lapset, kun kyseessä on Suomen kansalainen; alle 21-vuotiaat lapset, kun kyseessä on toisen EU-maan kansalainen). Ajanvaraus sähköpostitse [email protected]

Oleskelulupien vastaanotto

Oleskelulupahakemuksia otetaan vastaan arkipäivisin klo 9.00–12.00, ajanvaraus sähköpostitse [email protected]

Hakemuslomakkeita ja muuta tietoa saatavilla Maahanmuuttoviraston verkkosivuilta www.migri.fi(Linkki toiselle verkkosivustolle)

Oleskelulupahakemusten vastaanotto siirtyy VFS Globalin viisumikeskukseen 11.4.2022 alkaen. Viisumikeskusten osoitteet, aukioloajat ja palveluhinnasto löytyvät VFS:n kotisivuilta(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan). Viisumikeskuksessa asioimiseen tulee varata aika viisumikeskuksen kotisivuilta(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan)

Ohjeet oleskeluluvan hakemiseen löytyvät Suomen Venäjän-edustustojen verkkosivuilta (avautuu uuteen ikkunaan) sekä Suomen maahanmuuttoviraston sivuilta(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan).

Lisätietoja

Konsuliasioissa ajanvaraus on mahdollista tehdä sähköpostitse [email protected] tai numerosta +7 8142 555 025 (arkisin klo 9.00–12.00, 13.0016.15).

Edustuston ollessa suljettuna, voit hätätapauksissa ottaa yhteyttä ulkoministeriön päivystykseen: puhelin +358 9 1605 5555 tai [email protected]