Kuinka haet viisumia Petroskoissa?

Huomio!

Suomi on keskeyttänyt viisumihakemusten vastaanoton muiden Schengen-valtioiden tavoin 19.3. alkaen, lukuun ottamatta poikkeusryhmien hakemuksia. Poikkeusryhmiin kuuluvat diplomaatti- ja virkapassin haltijat, suomalaisten perheenjäsenet, kansainvälisen rahtiliikenteen kuljettajat sekä hautajaisiin Suomeen matkustavat hakijat.

Oleskelulupien vastaanotto on väliaikaisesti keskeytetty.

Petroskoin-toimipiste palvelee viisumi- ja konsuliasiakkaita toistaiseksi vain ennakkoajanvarauksella.

Viisumiasioissa (passin nouto, poikkeusryhmien viisumihakemukset) ajanvaraus tulee tehdä sähköpostitse [email protected].

Konsuliasioissa ajanvaraus on mahdollista tehdä sähköpostitse [email protected] tai numerosta +7 8142 555 025 (arkisin klo 9.00–12.00, 13.0016.15).

Edustuston ollessa suljettuna, voit hätätapauksissa ottaa yhteyttä ulkoministeriön päivystykseen: puhelin +358 9 1605 5555 tai [email protected].

Suomen viisumikeskus Petroskoissa

Petroskoissa viisumihakemuksen voi jättää Suomen Petroskoin-viisumikeskukseen:

  • Osoite: Ulitsa Gogolja 6 , 2. kerros  
  • Kotisivut: http://visa.finland.eu/Russia/Petrozavodsk
  • Tiedustelut: + 7 (8142) 59-98-01 tai +7 (8142) 33-08-30
  • Sähköposti: [email protected]

Varmista aukioloajat ja yhteystiedot viisumikeskuksen verkkosivuiltaLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan).

Viisumikeskukselle jätettävä viisumihakemus on täytettävä sähköisesti viisumikeskuksen verkkosivuilla olevalla lomakkeellaLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan). Viisumihakemukset ja viisumia varten tarvittavat asiakirjat otetaan viisumikeskuksessa vastaan ajanvarauksella tai ilman ajanvarausta. Ajanvarauksen voi tehdä viisumikeskuksen verkkosivuillaLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan).

Viisumikeskusten tarkemmat yhteystiedot, aukioloajat ja viisumihakemuslomake löytyvät viisumikeskuksen verkkosivuiltaLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan).

Oleskelulupa-asiat

Oleskelulupa-asioissa voi asioida ainoastaan konsulaatin toimipisteessä.

  • Oleskelulupahakemusten vastaanotto on avoinna klo 9.00–12.00.  Asiointiaika tulee varata etukäteen numerosta +7 814 255 5025

Hakemuslomakkeita ja muuta tietoa saatavilla Maahanmuuttoviraston verkkosivuilta www.migri.fiLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan).