Kuinka haet viisumia Petroskoissa?

Viisumihakemusten vastaanotto

Viisumihakemuksia vastaanotetaan VFS Global -viisumikeskuksissa.

Tietoa ajantasaisista rajanylitysohjeista  löytyy rajavartiolaitoksen sivuilta.(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Petroskoissa viisumihakemuksen voi jättää Suomen Petroskoin-viisumikeskukseen(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Suomen viisumikeskus Petroskoissa

  • Osoite: Ulitsa Gogolya 6 , 2. kerros 
  • Tiedustelut: + 7 (8142) 59-98-01 tai +7 (8142) 33-08-30
  • Sähköposti: [email protected]

Viisumikeskuksen aukioloajat, yhteystiedot ja viisumihakemuslomake löytyvät viisumikeskuksen verkkosivuilta(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Suomen Petroskoin-konsulaatin viisumiyksikölle jätettävä viisumihakemus on täytettävä sähköisesti viisumikeskuksen verkkosivuilla olevalla lomakkeella(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Perheenjäsenet voivat jättää hakemukset edelleen edustustoihin. 

Diplomaatti- tai virkapassin haltijat sekä Suomen tai EU-kansalaisten perheenjäsenet voivat edelleen jättää hakemuksensa myös edustustoihin. Perheenjäseneksi katsotaan puoliso, lapsi tai lapsen huoltaja (alle 18-vuotiaat lapset, kun kyseessä on Suomen kansalainen; alle 21-vuotiaat lapset, kun kyseessä on toisen EU-maan kansalainen). Ajanvaraus sähköpostitse [email protected]

Oleskelulupien vastaanotto

Oleskelulupahakemuksia otetaan vastaan arkipäivisin klo 9.00–12.00, ajanvaraus sähköpostitse [email protected]

Hakemuslomakkeita ja muuta tietoa saatavilla Maahanmuuttoviraston verkkosivuilta www.migri.fi(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Oleskelulupahakemusten vastaanotto siirtyy VFS Globalin viisumikeskukseen 11.4.2022 alkaen. Viisumikeskusten osoitteet, aukioloajat ja palveluhinnasto löytyvät VFS:n kotisivuilta(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan). Viisumikeskuksessa asioimiseen tulee varata aika viisumikeskuksen kotisivuilta(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)

Ohjeet oleskeluluvan hakemiseen löytyvät Suomen Venäjän-edustustojen verkkosivuilta (avautuu uuteen ikkunaan) sekä Suomen maahanmuuttoviraston sivuilta(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan).

Lisätietoja

Konsuliasioissa ajanvaraus on mahdollista tehdä sähköpostitse [email protected] tai numerosta +7 8142 555 025 (arkisin klo 9.00–12.00, 13.0016.15).

Edustuston ollessa suljettuna, voit hätätapauksissa ottaa yhteyttä ulkoministeriön päivystykseen: puhelin +358 9 1605 5555 tai [email protected]