Viisumin hakeminen Moskovassa ja muualla Venäjällä

Koronapandemian vuoksi Suomi ottaa viisumihakemuksia vastaan liikematkailijoilta, erityisryhmiltä sekä niiltä hakijoilta, joiden Suomen myöntämä vähintään kahden vuoden Schengen-monikertaviisumi on umpeutunut. Erityisryhmiin kuuluvat mm. diplomaatti- ja virkapassin haltijat, suomalaisten perheenjäsenet, kansainvälisen rahtiliikenteen kuljettajat sekä pakottavista henkilökohtaisista syistä Suomeen matkustavat hakijat. Tietoa ajantasaisista rajanylitysohjeista ja hyväksytyistä erityisryhmistä löytyy  Suomen rajavartiolaitoksen kotisivuilta(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan)

Viisumihakemusten vastaanotto

VFS Global -viisumikeskuksissa

Viisumihakemuksia vastaanotetaan VFS Global -viisumikeskuksissa. Viisumikeskuksissa otetaan vastaan viisumihakemuksia liikematkailijoita sekä kaikilta niiltä hakijoilta, joiden Suomen myöntämä vähintään kahden vuoden Schengen-monikertaviisumi on umpeutunut. Lisäksi viisumihakemuksia otetaan vastaan kansainvälisen rahtiliikenteen kuljettajilta, sekä henkilökohtaisista ja pakottavista syistä viisumia hakevilta henkilöiltä.. 
 
Hakemuksia vastaanotetaan vain ennakkoon ilmoittautuneilta arkipäivisin klo 11-16 välisenä aikana. Viisumihakemuksen jättämistä varten on varattava aika VFS Globalin kotisivuilta(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan)
 
  • VFS Global -viisumikeskus Moskovassa: Business-keskus Sirius, Kashirskoe shosse 3, korpus 2, stroenie 4

Suomen Moskovan-suurlähetystön konsulipalveluyksikössä

Diplomaatti- tai virkapassin haltijat sekä Suomen tai EU-kansalaisten perheenjäsenet voivat edelleen jättää hakemuksensa myös edustustoihin. Perheenjäseneksi katsotaan puoliso, lapsi tai lapsen huoltaja (alle 18-vuotiaat lapset, kun kyseessä on Suomen kansalainen; alle 21-vuotiaat lapset, kun kyseessä on toisen EU-maan kansalainen). Ajanvaraus:  [email protected]
 
  • Suomen Moskovan-suurlähetystön konsulipalveluyksikkö; Kropotkinskij pereulok 15-17

Oleskelulupien vastaanotto

Moskovan suurlähetystön konsulipalveluiden yksikkö ottaa tällä hetkellä vastaan oleskelulupahakemuksia kaikilta hakijoilta, poislukien kausityöntekijät.  Oleskelulupia otetaan vastaan arkipäivisin klo 9-12. Hakemukset voi jättää vain ennakkoon varatulla ajalla(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan).

Lisätietoja

Viisumipuhelin (+7 495 787 4178) palvelee arkisin klo 10-12 viisumihakemusten jättämiseen ja käsittelyyn liittyvissä kysymyksissä. Viisuminhakuun liittyviä kysymyksiä voi lähettää myös sähköpostilla osoitteeseen  [email protected].
 
Konsuliasioissa ajanvaraus on mahdollista ottaa yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen [email protected] (avautuu uuteen ikkunaan) tai soittamalla +7 495 787 4174. Edustuston ollessa suljettuna, voit hätätapauksissa ottaa yhteyttä Suomen ulkoministeriön päivystykseen: puhelin +358 9 1605 5555 tai [email protected] (avautuu uuteen ikkunaan).
 
Suomen Moskovan-suurlähetystön konsulipalveluyksikössä asioivien henkilöiden tulee käyttää kasvomaskia ja hanskoja.

Suomen Moskovan-suurlähetystön konsuliyksikön yhteystiedot

  • Osoite: Kropotkinski pereulok 15–17
  • Sähköposti: [email protected]
  • Puhelin: +7 495 787 4174

Viisumihakemusten jättäminen muualla Venäjällä

Viisumihakemuksia voi jättää myös Pietarissa, Petroskoissa ja Murmanskissa.