Viisumin hakeminen Moskovassa ja muualla Venäjällä

Suomi on keskeyttänyt viisumihakemusten vastaanoton muiden Schengen-valtioiden tavoin 19.3. alkaen, lukuun ottamatta poikkeusryhmien hakemuksia. Poikkeusryhmiin kuuluvat mm. diplomaatti- ja virkapassin haltijat, suomalaisten perheenjäsenet, kansainvälisen rahtiliikenteen kuljettajat sekä pakottavista henkilökohtaisista syistä Suomeen matkustavat hakijat. Ajankohtaiset matkustamiseen liittyvät rajoitukset ja kaikki poikkeusryhmät on lueteltu Suomen rajavartiolaitoksen kotisivuillaLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan)

Viisumihakemusten vastaanotto

VFS Global -viisumikeskuksissa

Viisumihakemuksia vastaanotetaan VFS Global -viisumikeskuksissa. Viisumikekuksissa otetaan vastaan viisumihakemuksia kansainvälisen rahtiliikenteen kuljettajilta, sekä henkilökohtaisista ja pakottavista syistä viisumia hakevilta henkilöiltä. 
 
Hakemuksia vastaanotetaan vain ennakkoon ilmoittautuneilta maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 11-16 välisenä aikana. Viisumihakemuksen jättämistä varten on varattava aika VFS Globalin kotisivuiltaLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan)
 
  • VFS Global -viisumikeskus Moskovassa: Business-keskus Sirius, Kashirskoe shosse 3, korpus 2, stroenie 4

Suomen Moskovan-suurlähetystön konsulipalveluyksikössä

 
Pääsiaisvapaiden vuoksi suurlähetystö on suljettu 2.-5.4.
 
Diplomaatti- tai virkapassien haltijat ja Suomen tai muiden EU-kansalaisten perheenjäsenet voivat jättää hakemuksensa myös Suomen Moskovan-suurlähetystön konsulipalveluyksikköön. Hakemuksia vastaanotetaan vain ennakkovarauksella (sähköpostilla osoitteeseen  [email protected] maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 13-15 välisenä aikana. 
 
  • Suomen Moskovan-suurlähetystön konsulipalveluyksikkö; Kropotkinskij pereulok 15-17

Oleskelulupien vastaanotto

Moskovan suurlähetystön konsulipalveluiden yksikkö ottaa tällä hetkellä vastaan oleskelulupahakemuksia kaikilta hakijoilta, poislukien kausityöntekijät.  Oleskelulupia otetaan vastaan arkipäivisin klo 10-12. Hakemukset voi jättää vain ennakkoon varatulla ajallaLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan).

Lisätietoja

Viisumipuhelin (+7 495 787 4178) palvelee arkisin klo 10-12 viisumihakemusten jättämiseen ja käsittelyyn liittyvissä kysymyksissä. Viisuminhakuun liittyviä kysymyksiä voi lähettää myös sähköpostilla osoitteeseen  [email protected].
 
Konsuliasioissa ajanvaraus on mahdollista ottaa yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen [email protected](avautuu uuteen ikkunaan) tai soittamalla +7 495 787 4174. Edustuston ollessa suljettuna, voit hätätapauksissa ottaa yhteyttä Suomen ulkoministeriön päivystykseen: puhelin +358 9 1605 5555 tai [email protected](avautuu uuteen ikkunaan).
 
Suomen Moskovan-suurlähetystön konsulipalveluyksikössä asioivien henkilöiden tulee käyttää kasvomaskia ja hanskoja.

Suomen Moskovan-suurlähetystön konsuliyksikön yhteystiedot

  • Osoite: Kropotkinski pereulok 15–17
  • Sähköposti: [email protected]
  • Puhelin: +7 495 787 4174

Viisumihakemusten jättäminen muualla Venäjällä

Viisumihakemuksia voi jättää myös Pietarissa, Petroskoissa ja Murmanskissa.