Suomi ottaa käyttöön uusia matkustamiseen liittyviä terveysturvatoimia 1.10. alkaen

Suomi ottaa käyttöön uusia matkustamiseen liittyviä terveysturvatoimia 1.10. alkaen

1.10. alkaen suositellaan kahta vapaaehtoista koronatestiä matkustajille, jotka tulevat Suomeen korkeamman koronailmaantuvuuden maista, joista maahantuloa rajoitetaan Suomessa. Ilman negatiivisia testituloksia maahantulijoille suositellaan 14 vuorokauden omaehtoista karanteenia. Matkustaminen Venäjältä Suomeen on edelleen rajoitettua.

Suomi ei edelleenkään ole avannut rajojaan matkailulle Venäjältä. Maahan pääsee, jos kyseessä on esim. Suomen tai EU-kansalaisen paluu Suomeen, paluu muihin EU- ja Schengen-valtioihin tai niiden kautta sekä muut välttämättömät syyt. Tarkemmat tiedot rajan ylittämiseen oikeuttavista välttämättömistä syistä löytyvät RVL:n sivulta.

Maahantulijoille suositellaan ensimmäistä koronatestiä enintään 72 tuntia (3 vuorokautta) ennen Suomeen saapumista. Toiseen koronatestiin tulisi mennä aikaisintaan 72 tuntia (3 vrk) Suomeen saapumisen jälkeen. Toisen testin tulokseen saakka maahan saapujan tulisi olla omaehtoisessa karanteenissa majapaikassaan. Omaehtoinen karanteeni päättyy, jos testitulos on negatiivinen.  Jos testitulos on positiivinen, lääkäri määrää henkilön karanteeniin, kunnes hän on parantunut.

Jos matkustaja oleskelee Suomessa alle kolme vuorokautta (alle 72 h), hänen ei tarvitse olla karanteenissa eikä mennä toiseen koronatestiin.

Tietoa koronavirustilanteesta Venäjällä löydät täältä.