Suomen Pietarin-pääkonsulaatti etsii viestintäassistenttia

Etsimme tiimiimme Suomen Pietarin-pääkonsulaattiin monipuolista assistenttia viestintä- ja maakuvatyöhön. Työsuhde on määräaikainen 10.1.2022 lukien tai sopimuksen mukaan 31.3.2024 saakka.

Kuva Suomen Pietarin-pääkonsulaatista

Viestintäassistentti avustaa Suomen näkyvyyden vahvistamisessa sekä suomalais-venäläisten verkostojen kehittämisessä viestinnän ja maakuvan keinoin Pietarissa ja Luoteis-Venäjällä. Viestintäassistentti työskentelee lehdistö- ja kulttuuritiimissä sekä tukee työllään edustuston henkilöstön viestintäosaamista.

Tehtävässä painottuvat tällä hetkellä: 

  • viranomaisviestintä
  • mediayhteistyö ja mediaseuranta
  • sisällöntuotanto viestintäkanaviin
  • maakuvatyö erilaisissa tapahtumatuotannoissa ja hankkeissa liittyen erityisesti kulttuuriin ja Team Finland -työhön
  • pääkonsulaatin viestintäkanavien kehittäminen, erityisesti sosiaalisen median kanavat 
  • raportoinnissa ja tiedonhankinnassa avustaminen  
  • muut edustuston päällikön määräämät työtehtävät

Edustusto voi tarvittaessa täsmentää ja muuttaa viestintäassistentin tehtävien painotusta.  

Odotamme hakijalta tehtävään soveltuvaa koulutusta ja aiempaa työkokemusta. Tehtävässä edellytetään monipuolista viestintäosaamista, vahvoja työyhteisö- ja verkostoitumistaitoja, organisointikykyä sekä kykyä hoitaa useita päällekkäisiä tehtäviä.  On tärkeää, että hakijalla on taitoa toimia stressaavissa tilanteissa. 

Tehtävässä edellytetään lisäksi erinomaista suomen kielen taitoa, hyvää venäjän ja englannin kielen suullista ja kirjallista osaamista sekä vähintään tyydyttävää ruotsin taitoa. Lisäksi odotamme Venäjän toimintakulttuurin tuntemusta työn tai opintojen kautta.

Työsuhteessa sovelletaan paikallisesti palkatun työntekijän työehtoja. Tehtävään ehdolla olevasta hakijasta tehdään hakijan suostumuksella turvallisuusselvitys (laki turvallisuusselvityksistä 726/2014). Turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteessa supo.fi/turvallisuusselvitykset(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan).

Lisätietoja tehtävästä antaa Pietarin pääkonsulaatin lehdistö- ja kulttuurivirkamies Anna Kotaviita, joka on tiimin esihenkilö. Puhelintiedustelut +7 (921) 742 6733 torstaina 23.9. klo 12-14 ja tiistaina 28.9. klo 9-12.

Vapaamuotoinen suomenkielinen hakemus ja ansioluettelo pyydetään lähettämään sähköpostitse osoitteeseen [email protected] viimeistään 3.10.2021. Hakemuksen otsikoksi ”Hakemus viestintäassistentti ja oma sukunimi".

Käsittelemme meille antamiasi henkilötietojasi luottamuksellisesti ja EU:n tietosuojalainsäädännön mukaisesti. Emme siirrä tai luovuta tietojasi eteenpäin ilman perusteltua ja lainmukaista syytä. Tutustu tietosuojakäytäntöömme osoitteesta um.fi/tietosuoja.(Linkki toiselle web-sivustolle.) Hakemalla tehtävään, hyväksyt tietosuojakäytännön ja annat suostumuksesi henkilötietojesi käsittelyyn.