Kausityötä Suomesta vuodeksi 2021 saaneilta otetaan vastaan viisumi- ja oleskelulupahakemuksia Venäjällä

Kausityötä Suomesta vuodeksi 2021 saaneilta otetaan vastaan viisumi- ja oleskelulupahakemuksia Venäjällä

Kausityöntekijöiden viisumihakemuksia otetaan ajanvarauksella vastaan VFS:n viisumikeskuksissa ja oleskelulupahakemuksia Suomen edustustoissa. 

Marjanpoimintaa tai muuta kausityötä Suomesta vuodeksi 2021 saaneilta Venäjän ja muiden maiden kansalaisilta otetaan vastaan viisumi- ja oleskelulupahakemuksia.

Kausityöviisumia tulee hakea, kun viisumivelvollisen maan kansalaisen kausityö Suomessa kestää enintään 90 päivää. Jos työ kestää yli 90 päivää, tarvitsee työntekijä kausityöoleskeluluvan.

Viisumia voi hakea korkeintaan 6 kuukautta ennen työn aloittamispäivää ja oleskelulupaa korkeintaan 4 kuukautta aikaisemmin.

Viisumi- tai oleskeluluvan myöntämisen edellytyksenä on, että henkilöllä on valmis työsopimus tai sitova tarjous palkka- ja työaikatietoineen Suomessa toimivalta yritykseltä. Työn tulee tapahtua vuoden 2021 aikana. Tarkat liitevaatimukset löytyvät VFS Globalin sivuilta kohdasta tarvittavat asiakirjat.

Kausityöviisumihakemuksia otetaan vastaan etukäteen varatuilla ajoilla VFS Globalin ylläpitämissä Suomen viisumikeskuksissa Venäjällä.

Kausityöoleskelulupaa koskevia hakemuksia otetaan vastaan etukäteen varatuilla ajoilla Suomen Venäjän edustustoissa Moskovassa, Pietarissa, Petroskoissa ja Murmanskissa. Kausityöoleskelulupaa hakevien tulee täyttää ennakkoon sähköinen hakulomake enterfinland.fi-palvelussa

Koronaviruspandemian vuoksi Venäjä ja Suomi ovat sulkeneet rajansa tavanomaiselta matkustajaliikenteeltä. Matkustaminen Venäjän ja Suomen välillä on sallittu edelleen ainoastaan tietyille erityisryhmille. Kausityöhön ja muista syistä Suomeen matkustavien tulee Suomeen saapuessa noudattaa paikallisia viranomais- ja karanteeniohjeita.