Erityisryhmien viisumihakemusten vastaanotto Petroskoissa siirtyy Petroskoin-toimipisteestä viisumikeskukseen

Muutos koskee Petroskoissa jätettäviä viisumihakemuksia 2.11. alkaen. Matkustaminen Venäjän ja Suomen välillä on edelleen rajoitettua, eikä päätöksellä oteta uusia ryhmiä matkustusvapauden piiriin.

Matkustaminen Suomen ja Venäjän välillä on koronaviruspandemian vuoksi sallittu ainoastaan erityisryhmille. Näihin ryhmiin Venäjällä kuuluvat viisuminhakijat ovat voineet jättää hakemuksensa Suomen Pietarin-pääkonsulaatin Petroskoin toimipisteessä maaliskuusta alkaen.

Erityisryhmien viisumihakemusten vastaanotto siirtyy syyskuussa Suomen edustustoilta VFS Globalin ylläpitämiin viisumikeskuksiin. Näin voidaan taata hakemusten sujuva käsittely sekä turvallinen asiointi. Menettely koskee muun muassa kuljetusalalla ja merenkulussa työskenteleviä sekä parisuhteen tai humanitaaristen syiden perusteella viisumia hakevia henkilöitä. 


Ajanvaraus viisumikeskukseen

Petroskoi

Suomen viisumikeskus: ul. Gogolya 6

Uusien hakemusten vastaanotto ainoastaan ennakkoon varatulla ajalla:

2.11.2020 alkaen maanantaisin ja keskiviikkoisin kello 9–14.


Ajanvaraukseen(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Petroskoissa tehdyt viisumipäätökset toimitetaan asiakkaille maksullisella kuriiripalvelulla.

Perheenjäsenet voivat jättää hakemukset edelleen edustustoihin
Diplomaatti- tai virkapassin haltijat sekä Suomen tai EU-kansalaisten perheenjäsenet voivat edelleen jättää hakemuksensa myös edustustoihin. Perheenjäseneksi katsotaan puoliso, lapsi tai lapsen huoltaja (alle 18-vuotiaat lapset, kun kyseessä on Suomen kansalainen; alle 21-vuotiaat lapset, kun kyseessä on toisen EU-maan kansalainen).

Ajanvaraus Petroskoin toimipisteeseen

[email protected]

Palvelumaksuun maltillinen korotus

Suomen viisumikeskusten palvelumaksu Venäjällä nousee 1.9.2020 alkaen 27,20 eurosta 28,90 euroon. Korotuksella katetaan viimeisen vuoden aikana kasvaneita hakemusten käsittelykuluja.