Koronaviruspandemia; Portugali

Koronaviruspandemia; Portugali

Matkailijoita suosittelemme olemaan yhteydessä matkanjärjestäjään ja/tai lentoyhtiöön matkan mahdolliseen keskeytymiseen liittyvissä asioissa ja lentojen mahdollisen peruuntumisien vuoksi. Portugalin viranomaiset suosittelevat välttämään sosiaalisia kontakteja ja huolehtimaan hyvästä käsihygieniasta. Lisätietoja koskien koronaviruspandemiaa saa Portugalin terveysviranomaisilta Direção Geral de Saúde tai terveysministeriöltä.

Portugalin terveysviranomainen; Direção Geral de Saúde www.dgs.pt

Terveydenhuollon päivystysnumero, mikäli epäilee koronavirustartuntaa 808 24 24 24

Portugalin terveydenhuollon portaali https://www.sns24.gov.pt/

Terveysministeriö http://covid19.min-saude.pt

Portugalin siviiliturvallisuudesta vastaava viranomainen www.prociv.pt

Portugalin ja Espanjan välisellä rajalla on otettu rajavalvonta toistaiseksi käyttöön 15.4. asti. Rajan ylityspaikoista ovat seuraavat avoinna:

-             Valença, Vilaverde, Quintanilha, Vilar Formoso, Termas de Monfortinho, Marvão, Caia, Vilaverde de Ficalho, Vila Real de Santo António.

Rajan ylitys on sallittua teollisuus- ja tavarakuljetuksille, työpaikalleen matkustaville sekä EU-kansalaisille, jotka ovat palaamassa kotimaahansa.

Päiväkodit, koulut ja yliopistot ovat suljettu, vierailut sairaaloihin ja vanhustenhoitolaitoksiin on kielletty.

Portugali on sulkenut museot ja muut kulttuuritilat, samoin kuin diskot sekä baarit, ravintoloissa ja kaupoissa on rajoitettu asiakasmääriä. Kaupungit ovat rajoittaneet lisäksi rantoja ja niiden käyttöä.

 

Suomessa ajankohtaista tietoa viruksesta löytyy Terveyden ja hyvinvoinninlaitokselta; www.thl.fi. 

 

Suosittelemme matkustajia tekmenään matkustusilmoituksen (www.matkustusilmoitus.fi) ja seuraamaan suurlähetystön verkksoivuja sekä Facebook-sivuja https://www.facebook.com/EmbaixadaFinlandiaLisboa/