Kestävä kehitys Suomen Porton kunniakonsulaatissa

Kestävä kehitys Suomen Porton kunniakonsulaatissa

Suomen Porton kunniakonsuli on tehtävässä jo kolmannessa sukupolvessa. Perinteen aloitti Manuel T. M. Ramirezin isoisä Vila Real de Santo Antóniossa Algarvessa, jota seurasi tehtävässä Manuel G. Ramirez vara-kunniapääkonsulina. Manuel T. M. Ramirezista, Ramirez säilykeyrityksen toimitusjohtajasta, tuli Suomen kunniakonsuli Portoon vuonna 2011, jatkaen näin pitkää perhetraditiota Suomen intressien ja suomalaisten avustamisen parissa tehdyssä työssä samoin kuin institutionaalisen yhteistyön ylläpidossa.

 

Ramirez, joka on maailman vanhin toiminnassa oleva kalasäilyke yritys, on hiljattain keskittänyt tuotantonsa moderneihin ja ympäristöystävällisiin tiloihin ”Ramirez 1853” Lavraan, Matosinhosissa. Ramirezilla on 166 vuoden kokemus kalasäilykkeistä ja yrityksessä on otettu myös kestävän kehityksen toimintaperiaatteet käyttöön, etenkin kiertotalous ja suosimalla kestää kalastusta. Tuotantolaitoksessa suositaan uusituvia energialähteitä ja aurinkopaneeleita, metsien biomassan uusiokäyttöä ja muun muassa  hyödyntämällä luonnonvalaistusta tehtaan valaisussa. Toimistossa pyritään myös vedenkulutuksen vähentämiseen sekä sadevesien hyötykäyttöön.

 

Born Green-leiman käyttöön otolla Manuel T. M. Ramirez haluaa osoittaa sitoumuksensa tulevaisuuden suojeluun. Viidennessä sukupolvessa oleva perheyritys on nykyisissä toimitiloissaan investoinut teknologiaan, joka mahdollistaa innovaatiot ja innovoinnin toiminnassa. Yritys vahvistaa tällä niin tuotantoaan, vientiään kuin samalla kunnioittaa myös luontoa.