Keskustelua ruokahävikistä

Keskustelua ruokahävikistä

Lissabonin Suomen suurlähetystö järjestää 11. marraskuuta hävikkiruokaa koskevan paneelikeskustelun, sillä ruokahävikki on globaalilla tasolla merkittävä ongelma. Tilaisuuden tarkoituksena on lähestyä Suomen EU- puheenjohtajakauden agendalla olevaa kestävää kehitystä kiinnostavalla ja ajankohtaisella tavalla. Paneeliin on kutsuttu vierailevaksi puhujaksi helsinkiläisen Nolla Ravintolan perustajiin kuuluva, portugalilaissyntyinen Carlos Henriques.

Pohjoismaiden ensimmäisen nollahävikki ravintolan perustajat Carlos Henriques, Luca Balac ja Albert French Sunyer.

Carlos Henriquesin lisäksi aiheesta ovat keskustelemassa myös Maria Antunes ja Rui Catalão tuoreesta joukkorahoituksella perustetusta hävikittömästä Kitchen Dates – ravintolasta, Nuno Manana ruokahävikkiä vastaan taistelevasta kansallisesta komiteasta sekä Portugalin hotelli ja ravintoalan edunvalvontajärjestön, AHRESP:n varapuheenjohtaja Rui Sanches. Keskustelun moderaattorina toimii Lissabonin NOVA yliopiston ruokahävikkiin erikoistunut professori Iva Pires.

Tilaisuus järjestetään Calouste Gulbenkian säätiön tuella ja tilaisuuteen on vapaa pääsy ilmoittautumalla tämän linkin kautta.

"Porquê desperdiçar" - keskustelua ruokahävikistä

11. marraskuuta, Fundação Calouste Gulbenkian

9.30-12.00