Kertomus rohkeudesta ja tasa-arvosta naisen näkökulmasta

«Totta kai ihmiset vitsailevat koostani, kun katsovat minua. He kysyvät: ”oletko todella se Joana Andrade, joka surffaa jättiaaltoja Nazaréssa? Senhän täytyy olla mahdotonta, olet niin hento!” Vastaan, kuten aina: ”Kyllä, minä se olen”. Lisään myös, että minun voimani tulevat mielestäni.» - Joana Andrade, ensimmäinen Nazarén jättiaaltoja surffanut nainen Portugalissa

Kuva: Elina Manninen

BIG vs. small yhdistää ainutlaatuisella tavalla kaksi maata – Suomen ja Portugalin. Dokumentti kertoo yhden naisen rohkeudesta ja vapaudesta, ja se on kertomus Joana Andradesta, ensimmäisestä Nazarén jättiaaltoja surffanneesta portugalilaisesta naisesta. Tarina osoittaa, että naiset pystyvät saavuttamaan kaiken, mitä haluavat. Suomalaisen dokumentaristi Minna Duftonin ohjaama elokuva on inspiroiva kertomus yhden naisen selviytymisestä, ja antaa toivoa kaikille niille, jotka ovat käyneet läpi traumaattisia hetkiä elämässään.

Dokumentti myös yhdistää myös jäänalaisen vapaasukelluksen maailmanennätyksen tehneen Johanna Nordbladin rohkeuden ja Joana Andraden, jotka harjoittelivat yhdessä hengityksenpidätystekniikkaa Heinolassa. Kyseinen tekniikka voi pelastaa surffaajan hengen.

Lisää elokuvasta BIG Vs. small: